Consumă o linguriță de miere zilnic. Profesorul Vlad Ciurea vine cu o recomandare pentru toată lumea. Acesta vorbește despre beneficiile mierii.
Consumă o linguriță de miere zilnic. Recomandarea făcută de profesorul Vlad Ciurea pentru toți românii
„Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră”, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.
„Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea.
Mierea are proprietati antibacteriene si lupta impotriva infectiilor – unele studii au dovedit eficienta mierii in lupta cu mai multe tipuri de bacterii, inclusiv E.coli sau salmonella. Datorita acestei actiuni, mierea ajuta la vindecarea diverselor tipuri de infectii, inclusvi a celor de la nivelul pielii.
Ajuta la vindecarea ranilor si ulceratiilor – acest beneficiu se datoreaza actiunii antibacteriene. Mierea combate proliferarea bacteriilor si va accelera refacerea tesuturilor care au suferit diverse tipuri de rani.
Amelioreaza durerile de gat si tusea – pentru ca este un bun emolient, mierea ajuta la calmarea gatului iritat si a acceselor de tuse. In cazul tusei uscate, mierea de albine s-a dovedit a fi chiar un remediu la fel de precum medicamentele pe baza de dextrometorfan (substanta activa din majoritatea antitusivelor).
Creste anduranta sportivilor si este o sursa de energie care nu induce hipoglicemia. Mierea induce si un raspuns metabolic pozitiv, fiind un aliment potrivit pentru a fi consumat inainte de antrenament.
Unele tipuri de miere, cea de Tualang, de exemplu, ajuta la reglarea glucozei din sange, avand in acest fel un aport in combaterea diabetului. Desi este un aliment dulce, mierea de albine este un desert care in cantitatile potrivite nu contribuie la cresterea riscului imbolnavirii de diabet, asa cum se intampla cu alte produse dulci.