Este vorba, de fapt, despre un ulei bogat in acizi grasi saturati. Acestia argumenteaza riscul maladiilor cardiovasculare, ca si crestere a colesterolului rau (LDL). Este foarte important, asadar, sa limitam consumul de acizi grasi saturati. Nu este intotdeauna facil sa studiem cu atentie etichetele pentru a determina cu precizie componenta unui produs.
Uleiul de palmier se ascunde frecvent sub termenul generic ulei vegetal. Veti beneficia de o informare mai ampla incepand cu anul 2014, moment in care va intra in vigoare noua legislatie care incumba fabricantilor indicarea clara a tipului de ulei utilizat in produsele respective, informează Asociaţia Naţională de Protecţie a Consumatorului.
Consumati cu moderatie produsele urmatoare, care sunt bogate in ulei de palmier: produse de patiserie, produse alimentare semipreparate, pizza, biscuiti, batoane de ciocolata, unele pateuri tartinabile si margarina.
Limitati de asemenea consumul unor produse lactate ca untul si smantana. Pentru a gati, folositi alte tipuri de uleiuri vegetale care contin acizi grasi nesaturati, precum: uleiul de masline, de arahid, porumb, floarea-soarelui, soia, produs din seminte de rapita, nuci, susan si altele.