Consumul de țigări din Japonia a scăzut cu peste 40% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul

Scăderea vânzărilor de țigări din JAPONIA din ultimii ani poate fi atribuită adoptării de pionierat a sistemelor de încălzit tutunul. Adoptarea produselor din tutun încălzit în Japonia a fost însoțită de scăderi puternice ale vânzărilor de țigări.
Alina Costache
24 apr. 2024, 14:08
Consumul de țigări din Japonia a scăzut cu peste 40% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul

Potrivit celui mai recent raport al industriei de la Institutul de Tutun din Japonia, consumul de țigări a scăzut cu 44% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul – cea mai mare scădere înregistrată vreodată în Japonia.

S-a dovedit că alternativele au jucat un rol important în scăderea ratei fumatului într-o anumită țară. Suedia este un exemplu în acest sens – utilizarea snus-ului ca alternativă la fumat a jucat un rol important în scăderea prevalenței fumatului în țară, în special în rândul bărbaților. De asemenea, a scăzut rata cancerului pulmonar și a atacurilor de cord în rândul bărbaților suedezi.

 

Știința pe care se bazează alternativa tutunului încălzit

Alternativele care încălzesc tutunul au la bază știința, care le deosebește de țigări.

În loc de arderea care generează substanțe chimice nocive și potențial nocive, gudron și fum, sistemele de tutun încălzit folosesc mecanisme de încălzire care oferă experiența tradițională a tutunului fără a genera produse secundare toxice precum cele emise în timpul arderii.

Această schimbare nu este doar cosmetică, ci reprezintă o reducere profundă a efectelor dăunătoare.

Dr. Patrick Picavet, Chief Medical Officer, PMI, a declarat: „Desigur, cea mai bună opțiune pentru un fumător este să renunțe, dar, din păcate, aceasta nu este realitatea. Realitatea este că oamenii continuă să fumeze, prin urmare, este nevoie de o alternativă mai puțin dăunătoare dacă dorim să reducem riscul individual, precum și daunele asupra populației.”

Conform conceptului de reducere a riscurilor asociate tutunului, reducerea efectelor nocive cauzate de tutun la nivel de macropopulație depinde de adoptarea de către fumătorii adulți a unor alternative fără fum, mai puțin dăunătoare.

Produsele din tutun încălzit au fost recunoscute pentru potențialul lor de a fi mai puțin dăunătoare în comparație cu continuarea fumatului, datorită absenței fumului, precum și nivelurilor semnificativ reduse de substanțe chimice nocive.

 

Rata fumatului în scădere în Japonia

Reducerea vânzărilor de țigări în Japonia este strâns legată de adoptarea sistemelor de tutun încălzit, cee ace subliniiază impactul progreselor științifice.

Într-un studiu publicat în Jurnalul Universității de Sănătate Ocupațională și a Mediului (Japonia), Institutul Național de Sănătate Publică japonez a concluzionat că „concentrațiile de nicotină din tutunul care intră în compoziția rezervei, precum și aerosolul emis de IQOS au fost aproape similar cu cele ale țigărilor, în timp ce concentrația de nitrozamine specifice tutunului a fost de o cincime, iar monoxidul de carbon a fost o sutime din cea a țigărilor.”

Datele din Sondajul național de sănătate și nutriție al guvernului japonez au arătat că cel mai frecvent model de utilizare a produselor din tutun încălzit în Japonia este „utilizarea exclusivă”.

O majoritate covârșitoare a utilizatorilor de produse din tutun încălzit (76% în 2019) nu au raportat nicio instanță de fumat, ceea ce subliniiază și mai mult potențialul acestora de a conduce la o prevalență redusă a fumatului.

Fumătorii adulți din zilele noastre apelează deja la alternative, deoarece publicul este mai mult decât conștient de pericolele fumatului. Această schimbare a comportamentului reflectă, de asemenea, o tendință globală mai largă, în care consumatorii caută alternative care oferă o alegere mai bună decât țigările, datorită inovațiilor bazate pe știință.

Cu toate acestea, industria de vaping din Malaezia are nevoie în continuare de reglementări și linii directoare mai clare pentru a aborda utilizarea dispozitivelor de vapat printre tineri.

 

Susținere prin reglementare și rigoare științifică

Un aspect critic al sprijinului de reglementare al Japoniei este recunoașterea produselor din tutun încălzit ca o categorie distinctă în raport cu țigările. Această diferențiere a permis reglementări personalizate care au încurajat inovația și au redus barierele de intrare pentru alternative mai sigure.

În același timp, autoritățile de reglementare din Japonia au lucrat mână în mână cu industria tutunului pentru a stabili standarde clare pentru produse, cerințe de publicare a informațiilor și avertismente de sănătate. Această abordare colaborativă a stimulat transparența și încrederea consumatorilor, promovând adoptarea produselor din tutun încălzit.

Între timp, Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării din Japonia a jucat un rol esențial în educarea publicului în legătură cu riscurile relative ale tutunului încălzit în comparație cu țigările. Ei și-au bazat mesajele pe cercetări științifice și au desfășurat campanii extinse de conștientizare a publicului. Această abordare a ajutat la înlăturarea concepțiilor greșite și a încurajat fumătorii adulți să ia în considerare trecerea la tutunul încălzit ca o alternativă mai puțin dăunătoare.

Totalitatea dovezilor disponibile astăzi din numeroase evaluări și programe științifice riguroase indică faptul că trecerea completă la produsele din tutun încălzit, deși nu este lipsită de riscuri, prezintă un risc mai mic decât continuarea fumatului.

DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Alimentul care e bogat în antioxidanți și te ajută să ai o memorie puternică. Îl găsești în orice magazin, este ieftin și costă doar 5 lei
Capital.ro
Dezvăluire incendiară despre Călin Georgescu. S-a aflat totul abia acum: I-a plăcut de el...
Playtech.ro
Cum trebuie reglată tetiera din maşină pentru a te proteja în caz de accident. Prea puţini şoferi ţin cont
DailyBusiness
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
Adevarul
PSD sună mobilizarea pentru Crin Antonescu cu previziuni sumbre: ieșirea de la guvernare, primari aleși în două tururi și posturi tăiate SURSE
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Se închide cea mai veche fabrică din România. A fost construită pe vremea domnitorilor fanarioți
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
La ce sumă a ajuns pensia minimă în aprilie 2025, după indexarea de 10%
Cancan.ro
Ștefan Chirea a fost dat dispărut pe 30 martie 2025. IREAL unde a fost găsit 3 zile mai târziu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdict pentru Călin Georgescu. Nu se mai aștepta la acest anunț minunat: Cele mai mari șanse
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Bilete de tratament balnear pentru pensionari. Casa Națională de Pensii anunță lista stațiunilor
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum a rămas Vladimir Putin fără vodca lui preferată: povestea unei bătălii legale orchestrate la București