Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au cerut instanţei arestarea preventivă a Anişoarei Bărbulescu, pentru delapidare (103 fapte), fals material în înscrisuri oficiale (156 de fapte) şi uz de fals (156 de fapte), se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Ministerului Public.
Magistraţii Judecătoriei Sector 3 Bucureşti au admis, marţi cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele inculpatei.
Decizia poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.
Procurorii arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că în perioada ianuarie-septembrie 2012, în calitate de contabil şef în cadrul Biroului financiar contabil al unui spital din Bucureşti, Anişoara Bărbulescu şi-ar fi însuşit din veniturile instituţiei, în mod repetat, suma de 672.416 lei, prin două modalităţi.
Astfel, Anişoara Bărbulescu nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier, împreună cu foile de vărsământ aferente, spre a fi depuse la trezorerie în contul spitalului şi ar fi ridicat sume de bani din contul instituţiei, în baza unor file CEC, depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând suma ridicată.
„Carnetul de cecuri al spitalului era păstrat de inculpată, aceasta fiind singura persoană care completa filele CEC”, au precizat procurorii Parchetului instanţei supreme în documentul citat.
Imediat după ce spitalul a început verificările în acest caz, Anişoara Bărbulescu a înstrăinat toate bunurile imobile pe care le deţinea, respectiv două terenuri şi două apartamente, „îngreunând astfel posibilităţile de recuperare a prejudiciului”, au mai arătat procurorii.