Contestaţii Bacalaureat 2021. Elevii nemulţumiţi de notele la BAC pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este NOUA procedură de rezolvare a contestațiilor

Rezultatele la examenul de Bacalaureat de anul acesta au fost făcute publice de Ministerul Educației, azi, 5 iunie. Notele pot fi aflate pe site-ul nostru www.romaniatv.net, dar și pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, Edu.ro.
Mirabela Vasile
05 iul. 2021, 10:51
Contestaţii Bacalaureat 2021. Elevii nemulţumiţi de notele la BAC pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este NOUA procedură de rezolvare a contestațiilor
Contestaţii Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei a publicat astăzi rezultatele de la Bacalaureat 2021, sesiunea iunie – iulie.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților.

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020 – 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020 – 25%).

Citeşte şi: Rezultate Bacalaureat 2021 Bucureşti. 21 de medii de 10 obţinute de elevii din Capitală

Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 candidați prezenți din promoțiile anterioare).

112 candidați au obținut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestații).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 1.351 de candidați au fost notate cu 10
  • Limba și literatura maternă: lucrările a 263 de candidați au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului (Matematică – 948 / Istorie – 1.766)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Logică și argumentare: 1908).

Astfel, elevii nemultumiți de notele obținute pot depune contestație care se poate depne fizic, la centrul unde absolvenții de clasele a XII-a au susținut examenul, dar și online, urmând modelul de mai jos.

Contestaţii Bacalaureat 2021. Elevii nemulţumiţi de notele la BAC pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este NOUA procedură de rezolvare a contestațiilor

Candidații nemulțumiți de modul în care le-au fost notate lucrările, pot depune contestație, în data de 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordata că urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezolvarea contestațiilor va fi gata de marți, 6 iulie, până vineri, 9 iulie, iar rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi transmise elevilor tot pe 9 iulie.

Totodată, în acest an, liceenii au susținut probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat în starea de alertă cauzată de pandemia de COVID-19. Și totodată, conform regulilor de protecție sanitară împotriva virusului SARS Cov-2, candidații au purtat măști de protecție în sălile de examen și au fost așezați astfel încât să se respecte regula distanțării fizice între ei. Însă, în acest an nu a mai fost necesar să se efectueze triajul epidemiologic la intrarea în centrul de examinare. Totodată, au fost eliminate panourile de plexiglas din interiorul sălilor de examen.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat încă din luna februarie că atât programa de la Evaluarea Națională, cât și cea de la Bacalaureat vor fi adaptate „la realitățile acestui an”.

Citește și: SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2021. Ministrul Educaţiei anunţă surprize la Bacalaureat 2021. Ce le-a picat elevilor la prima probă

„Sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare Pe 17 iunie, demnitarul spunea că, deși are emoții referitoare la rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an, este totuși optimist, ținând cont de notele obținute la simulări.

Am mari emoţii, dar îmi pun speranţe şi sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare pentru Capacitate şi Bacalaureat. E punctul de care mă agăţ, au fost rezultate bune acolo, în doresc din suflet să fie rezultate bune şi la examenele propriu-zise de Evaluare Naţională şi Bacalaureat”, a afirmat Sorin Cîmpeanu,, utilizand modelul de cerere prezentat mai jos.

Citește și: Contestaţii Evaluare Naţională 2021. Elevii nemulţumiţi de rezultatele la Capacitate pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este procedura de rezolvare a contestațiilor

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Mutare neașteptată în scandalul dintre urmăritul internațional Horațiu Potra și fosta soție / Miza: averea de milioane!
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Satul care a devenit o destinație turistică foarte căutată. Se datorează totul acestor animale
Capital.ro
TAXĂ nouă în România. O achită toți cetățenii. NU se poate evita plata: Avem o strategie
Playtech.ro
Actul care trebuie ridicat de pensionari până pe 15 aprilie dacă vor să ia ajutorul de la stat. E un mare beneficiu
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Tarifele impuse de Trump declanșează o vânzare masivă a obligațiunilor americane. China vinde datoria SUA? Panica se extinde pe piețe
wowbiz.ro
Natallia, o tânără gravidă de 28 de ani, a apelat la ajutorul ChatGPT atunci când s-a simțit rău. Ce se întâmpla, de fapt, cu aceasta?!
Spynews
Documente-bombă! Cum a încercat Honorius Prigoană să-și execute tatăl mort! Un singur detaliu i-a scăpat
Spynews
Când urmează să nască soția lui Adrian Velea. Prezentatorul de la Acces Direct și partenera lui vor deveni părinți de băiețel
Evz.ro
Alertă meteo în România. E prăpăd în multe județe
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
kanald.ro
Schimbări majore la sistemul de pensii: Care este noua formulă de calcul
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se schimbă legea peste tot în România. Primăriile trebuie să decidă. Mircea Fechet: Suntem obligaţi!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Petre Măgurean, fost jucător și antrenor de baschet, a murit la 67 de ani, cu doar două zile înainte de ziua de naștere: „A cucerit medaliile de bronz în Divizia A”
MediaFlux
David Popovici bate record după record. A câștigat titlul în proba de 50 de metri liber
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Victor Ponta: omul care ”a salvat Belgradul” în urma unei ședințe secrete a Guvernului! ”A plagiat, dar a și inundat” – remarcă Cristian Preda