Contestaţii Bacalaureat 2021. Elevii nemulţumiţi de notele la BAC pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este NOUA procedură de rezolvare a contestațiilor

Rezultatele la examenul de Bacalaureat de anul acesta au fost făcute publice de Ministerul Educației, azi, 5 iunie. Notele pot fi aflate pe site-ul nostru www.romaniatv.net, dar și pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, Edu.ro.
Mirabela Vasile
05 iul. 2021, 10:51
Contestaţii Bacalaureat 2021. Elevii nemulţumiţi de notele la BAC pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este NOUA procedură de rezolvare a contestațiilor
Contestaţii Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei a publicat astăzi rezultatele de la Bacalaureat 2021, sesiunea iunie – iulie.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților.

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020 – 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020 – 25%).

Citeşte şi: Rezultate Bacalaureat 2021 Bucureşti. 21 de medii de 10 obţinute de elevii din Capitală

Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 candidați prezenți din promoțiile anterioare).

112 candidați au obținut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestații).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 1.351 de candidați au fost notate cu 10
  • Limba și literatura maternă: lucrările a 263 de candidați au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului (Matematică – 948 / Istorie – 1.766)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Logică și argumentare: 1908).

Astfel, elevii nemultumiți de notele obținute pot depune contestație care se poate depne fizic, la centrul unde absolvenții de clasele a XII-a au susținut examenul, dar și online, urmând modelul de mai jos.

Contestaţii Bacalaureat 2021. Elevii nemulţumiţi de notele la BAC pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este NOUA procedură de rezolvare a contestațiilor

Candidații nemulțumiți de modul în care le-au fost notate lucrările, pot depune contestație, în data de 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordata că urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezolvarea contestațiilor va fi gata de marți, 6 iulie, până vineri, 9 iulie, iar rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi transmise elevilor tot pe 9 iulie.

Totodată, în acest an, liceenii au susținut probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat în starea de alertă cauzată de pandemia de COVID-19. Și totodată, conform regulilor de protecție sanitară împotriva virusului SARS Cov-2, candidații au purtat măști de protecție în sălile de examen și au fost așezați astfel încât să se respecte regula distanțării fizice între ei. Însă, în acest an nu a mai fost necesar să se efectueze triajul epidemiologic la intrarea în centrul de examinare. Totodată, au fost eliminate panourile de plexiglas din interiorul sălilor de examen.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat încă din luna februarie că atât programa de la Evaluarea Națională, cât și cea de la Bacalaureat vor fi adaptate „la realitățile acestui an”.

Citește și: SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2021. Ministrul Educaţiei anunţă surprize la Bacalaureat 2021. Ce le-a picat elevilor la prima probă

„Sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare Pe 17 iunie, demnitarul spunea că, deși are emoții referitoare la rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an, este totuși optimist, ținând cont de notele obținute la simulări.

Am mari emoţii, dar îmi pun speranţe şi sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare pentru Capacitate şi Bacalaureat. E punctul de care mă agăţ, au fost rezultate bune acolo, în doresc din suflet să fie rezultate bune şi la examenele propriu-zise de Evaluare Naţională şi Bacalaureat”, a afirmat Sorin Cîmpeanu,, utilizand modelul de cerere prezentat mai jos.

Citește și: Contestaţii Evaluare Naţională 2021. Elevii nemulţumiţi de rezultatele la Capacitate pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este procedura de rezolvare a contestațiilor

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Lovitură pentru Călin Georgescu. Decizia luată chiar acum de judecătorii Curții de Apel
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Cea mai proastă veste a sfârșitului de an. Se umblă la bani
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Demisie! Cutremur în România în cursa prezidențială: Mi-a fost bine acești 10 ani
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Prioritatea guvernului este sprijinirea economiei, declară Kelemen Hunor
MediaFlux
AVERTISMENTUL lui DONALD TRUMP! AMENINȚĂ că va prelua CONTROLUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!