Contestaţii Evaluare Naţională 2021. Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune marți și miercuri contestații. Potrivit calendarului Evaluării Naționale, publicat de Ministerul Educației, contestațiile pot fi depuse, inclusiv prin mijloace electronice, pe 29 iunie, între orele 16.00 și 19.00, și pe 30 iunie, în intervalul orar 8.00 – 12.00.
Candidații care vor să depună contestaţie la rezultatele la Evaluarea Națională 2021 prin mijloace electronice trebuie să completeze în același mod și o declarație-tip prin care precizează că au luat la cunoștință faptul că nota rezultată în urma rezolvării contestațiilor poate fi mai mică sau mai mare decât cea inițială. De asemenea, cum este vorba despre elevi minori, documentele trebuie să fie semnate și de părinții sau reprezentanții legali. Nota obținută după contestații este cea finală și nu mai poate fi modificată.
Soluționarea contestațiilor va avea loc începând din 30 iunie și până duminică, 4 iulie. De asemenea, tot pe 4 iulie se vor afișa și rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2021.
Potrivit calendarului admiterii la liceu 2021, între 16 și 22 iulie 2021, elevii și părinții completează fișele de opțiuni pentru înscrierea la liceu, iar repartizarea computerizată are loc pe 24 iulie. Cum se calculează media de admitere la liceu după Evaluarea Națională Media de admitere la liceu în 2021, potrivit broșurii de admitere, se calculează pe baza mediei generale la Evaluarea Națională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.
Elevii din judeţul Cluj au obţinut anul acesta cele mai multe medii de 10 la Evaluare Naţională 2021. Clujul este urmat de Bucureşti, unde doar 13 elevi au luat media 10. Este un dezastru pentru Capitală dacă comparăm cu anul trecut când 224 de elevi au obţinut media 10 la Evalaure Naţională.
Capitala este urmată de judeţul Timiş, cu opt medii de 10, judeţul Iaşi cu 7 medii de 10 şi Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, toate trei cu câte 6 medii de 10.
Zece judeţe nu au înregistrat nicio medie de 10. Este vorba despre judeţele Bistriţa- Năsăud, Botoşani, Călăraşi, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Satu Mare şi Salaj.
Inspectoratul şcolar din Capitală a publicat broşura admiterii de liceu pentru anul 2021-2022. Încă o dată Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ este în fruntea listei de top pentru liceele din Capitală, cu o medie de admitere de 9,98 la profilul matematică-informatică, bilingv engleză.
La acelaşi liceu, pe locul al doilea ca medie de admitere este profilul ştiinţele naturii, unde s-a intrat cu media 9,84, în timp ce la matematică-informatică, ultima medie a fost 9,81. 9,67 a fost media la profilul filologie.
Colegiul „Gheorghe Lazăr“ rămâne pe locul II Locul al doilea, după media de admitere, la profilul matematică-informatică este ocupat de Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, unde s-a intrat cu 9,90. Urmează Colegiul „Spiru Haret”, unde, media ultimului admis la acelaşi profil, specializarea bilingv engleză, a fost 9,84, iar la matematică-informatică – 9,75.