Contestaţii Evaluare Naţională 2021. Elevii nemulţumiţi de rezultatele la Capacitate pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este procedura de rezolvare a contestațiilor

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2021 s-au afișat marţi dimineață pe siteul nostru www.româniatv.net şi pe evaluare.edu.ro.
Filip Stan
29 iun. 2021, 12:02
Contestaţii Evaluare Naţională 2021. Elevii nemulţumiţi de rezultatele la Capacitate pot cere reexaminarea lucrărilor.  Cum se depun și care este procedura de rezolvare a contestațiilor

Contestaţii Evaluare Naţională 2021. Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune marți și miercuri contestații. Potrivit calendarului Evaluării Naționale, publicat de Ministerul Educației, contestațiile pot fi depuse, inclusiv prin mijloace electronice, pe 29 iunie, între orele 16.00 și 19.00, și pe 30 iunie, în intervalul orar 8.00 – 12.00.

Contestaţii Evaluare Naţională 2021. Elevii nemulţumiţi de rezultatele la Capacitate pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este procedura de rezolvare a contestațiilor

Candidații care vor să depună contestaţie la rezultatele la Evaluarea Națională 2021 prin mijloace electronice trebuie să completeze în același mod și o declarație-tip prin care precizează că au luat la cunoștință faptul că nota rezultată în urma rezolvării contestațiilor poate fi mai mică sau mai mare decât cea inițială. De asemenea, cum este vorba despre elevi minori, documentele trebuie să fie semnate și de părinții sau reprezentanții legali. Nota obținută după contestații este cea finală și nu mai poate fi modificată.

Soluționarea contestațiilor va avea loc începând din 30 iunie și până duminică, 4 iulie. De asemenea, tot pe 4 iulie se vor afișa și rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2021.

Potrivit calendarului admiterii la liceu 2021, între 16 și 22 iulie 2021, elevii și părinții completează fișele de opțiuni pentru înscrierea la liceu, iar repartizarea computerizată are loc pe 24 iulie. Cum se calculează media de admitere la liceu după Evaluarea Națională Media de admitere la liceu în 2021, potrivit broșurii de admitere, se calculează pe baza mediei generale la Evaluarea Națională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Elevii din judeţul Cluj au obţinut anul acesta cele mai multe medii de 10 la Evaluare Naţională 2021. Clujul este urmat de Bucureşti, unde doar 13 elevi au luat media 10. Este un dezastru pentru Capitală dacă comparăm cu anul trecut când 224 de elevi au obţinut media 10 la Evalaure Naţională.

Capitala este urmată de judeţul Timiş, cu opt medii de 10, judeţul Iaşi cu 7 medii de 10 şi Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, toate trei cu câte 6 medii de 10.

Zece judeţe nu au înregistrat nicio medie de 10. Este vorba despre judeţele Bistriţa- Năsăud, Botoşani, Călăraşi, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Satu Mare şi Salaj.

Inspectoratul şcolar din Capitală a publicat broşura admiterii de liceu pentru anul 2021-2022. Încă o dată Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ este în fruntea listei de top pentru liceele din Capitală, cu o medie de admitere de 9,98 la profilul matematică-informatică, bilingv engleză.

La acelaşi liceu, pe locul al doilea ca medie de admitere este profilul ştiinţele naturii, unde s-a intrat cu media 9,84, în timp ce la matematică-informatică, ultima medie a fost 9,81. 9,67 a fost media la profilul filologie.

Colegiul „Gheorghe Lazăr“ rămâne pe locul II Locul al doilea, după media de admitere, la profilul matematică-informatică este ocupat de Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, unde s-a intrat cu 9,90. Urmează Colegiul „Spiru Haret”, unde, media ultimului admis la acelaşi profil, specializarea bilingv engleză, a fost 9,84, iar la matematică-informatică – 9,75.

Citeşte şi: REZULTATE Evaluare Naţională 2021! E jale în Bucureşti! Doar 13 medii de 10 faţă de 224 anul trecut, deşi subiectele au fost mai uşoare! Şcoala online, principala cauză a eşecului! Elevii din Cluj, mult mai deştepţi decât cei din Capitală!
 

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Schema de tratament preventiv de primăvară la pomii fructiferi. Așa vei avea o recoltă bogată și zeci de kilograme de fructe
Capital.ro
Ȋți face buletin cu cip în România. Noua lege în vigoare din 2025. Restricție pentru cine refuză
Playtech.ro
Se construiește un Drum Expres pentru București. Șoseaua va avea 4 benzi de circulație, când trebuie să fie gata
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara-fantomă care a existat doar 5 zile, unde românii sunt priviți cu suspiciune. „Rusia e sora noastră”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Prognoza meteo, 19 aprilie. Temperaturile cresc, dar ploile nu lipsesc în Sâmbăta Mare
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
CAUZA morții Julietei Szönyi. Sora actriței din 'Toate pânzele sus' face dezvăluiri tulburătoare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se pune impozit după deces și înmormântare. Românii au datorie la ANAF, plus taxă notarială
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Ce este interzis în Sâmbătă Mare. Ziua tăcerii și a vegherii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI