CONTESTAŢII REZIDENŢIAT 2016. Peste 6.000 de absolvenţi ai Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie au susţinut, duminică, examenul de intrare în rezidenţiat, o treime dintre ei în centrul universitar Bucureşti. La nivel naţional au fost scoase la concurs aproape 4.000 de locuri şi posturi.
Candidații care au susținut concursul de rezidenţiat în Centrul Universitar București pot depune contestații până astăzi, 21 noiembrie, ora 16:00. Vezi aici GRILE CORECTE
Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.
Ocuparea locurilor/posturilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
REZIDENŢIAT. Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.
Pentru domeniul medicină dentară și domeniul farmacie, tematicile și bibliografia aferentă nu s-au modificat față de cele din sesiunea 15 noiembrie 2015. Pentru domeniul medicină tematica și bibliografia aferentă sunt diferite față de cele din sesiunea 15 noiembrie 2015.
Concursul de admitere în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a fost organizat, duminică, de către Ministerul Sănătăţii, în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara. Pentru cele 3.381 de locuri şi 462 de posturi scoase la concurs, la nivel naţional, s-au înscris 6.091 de candidaţi. Peste 30 la sută dintre candidaţi susţin examenul în centrul universitar Bucureşti.
Dintre toţi cei care s-au înscris la concurs, 4.533 au optat pentru domeniul medicină, 1.062 pentru domeniul medicină dentară şi 496 pentru farmacie.
Punctajele obținute la concurs vor alcătui o clasificare unică naţională pentru fiecare domeniu.
Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, indiferent de centrul universitar de concurs
Pentru sesiunea 2016, Ministerul Sănătăţii a majorat numărul de locuri/posturi. De asemenea, au fost introduse specialităţi noi –cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie şi hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică, microbiologie clinică şi pedodonţie, iar o serie de specialităţi a căror durată a fost redusă în anul 2010 au fost aduse acum la standarde europene, precizează Ministerul Sănătăţii.
REZIDENŢIAT. La Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti s-au înscris 2.165 de candidaţi. Dintre aceştia, 1.610 s-au înscris pentru domeniul Medicină, 390 pentru Medicină Dentară şi 165 pentru domeniul Farmacie.
REZIDENŢIAT. În Bucureşti, sunt puse la dispoziţie 33 de săli pentru examen. Cei 1.610 candidaţi la medicină sunt repartizaţi în 23 de săli din incinta Facultăţii de Medicină (Bulevardul Eroilor Sanitari nr. 8) şi în două săli din incinta Facultăţii de Farmacie (Strada Traian Vuia nr. 6).
În alte opt săli, aparţinând Universităţii Româno-Americane (Bulevardul Expoziţiei nr. 1 B), au dat concurs 555 de candidaţi, 390 pentru medicină dentară, în şase săli, şi 165 pentru farmacie, în două săli.
Pentru a putea participa la concursul de rezidenţiat, candidaţii au achitat o taxă de 360 lei. Cuantumul, similar cu cel din 2015, a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sănătăţii, o cotă de maximum 80 la sută din sumele încasate urmând să fie repartizată universităţilor de profil.
REZIDENŢIAT. Concursul s-a derulat sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de patru ore. După o pauză de 15 minute, a început corectura în săli.