Continuă scandalul între PSD şi George Simion. Alfred Simonis: „Nu sunt de acord că dacă îi răspunzi unui berbec aşa cum trebuie îi dai apă la moară”

Şeful grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a explicat miercuri cearta cu liderul AUR George Simion, din comisia de muncă de marţi, când se dezbăteau majorările salariale ale aleşilor locali, el arătând că nu este de acord că dacă-i răspunzi unui "berbec" aşa cum trebuie, îi dai apă la moară.
Filip Stan
28 sept. 2022, 12:26
Continuă scandalul între PSD şi George Simion. Alfred Simonis:

”Dumneavoastră spuneţi că dăm apă la moară, eu nu sunt de acord că dacă-i răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară. Mă rog, dacă dvs. vreţi să stăm să ne umilească George Simion prin Parlament şi să urle, să ne împingă şi noi să stăm cu mâinile la spate, eu nu sunt de acord cu asta, îmi pare foarte rău. Suntem oameni înainte de a fi parlamentari”, a spus Alfred Simonis, întrebat dacă prin astfel de episoade da apă la moară partidului AUR, care după alegerile din 2024 ar putea câştiga un procent electoral care să aducă formaţiunea lui Simion la guvernare.

Simonis a precizat că media creşterii nete a salariilor din plan local votate de Parlament este de 450 de lei.

”Asta-i tragedia pe care a clamat-o AUR şi mai toată presa, ca fiind un mare abuz creşterea salariilor”, spune social-democratul.

”Aş spune că e o diferenţă între ceea ce au făcut colegii de la PSD, care au reacţionat şi au greşit, e adevărat şi ceea ce au făcut cei de la AUR care s-au trezit de pe stadion în Parlamentul României, iar unii, din nimic, din oameni care nu aveau nici un loc de muncă, oameni care erau şefi de galerie, au ajuns parlamentari (…) şi iată că se comportă ca pe stadioane. E adevărat că e foarte greu să te abţii, pentru că dvs. nu vedeţi ce fac ei pe holurile Parlamentului, atunci când nu e totul transmis live, cum te jignesc, cum te împing, cum te înghiontesc, cum încearcă să te umilească şi e foarte greu ca om, că şi noi parlamentarii suntem oameni, nu suntem roboţi, să acceptăm chiar de toate şi atunci, din când în când, mai faci şi greşeala de a reacţiona şi a răspunde, încercând să-i arăţi celui care te jigneşte că nu poţi să stai impasibili şi să accepţi orice”, a comentat Simonis, la RFI.

Citeşte şi: Atac al Gabrielei Firea la adresa primarului Capitalei: „Unde e apa caldă din afişul tău, Nicuşor Dan?”

Deputatul PSD a recunoscut că a picat şi el în această plasă, aşa că nu poate să condamne pe nimeni.

”Domnul Simion are un tip de mesaj extremist, pe care încearcă să-l promoveze pentru electoratul domniei sale, care din păcate există în România. Eu cred că cei care se uită la televizor înţeleg faptul că şi parlamentarii sunt oameni şi că uneori mai trebuie să-i şi răspunzi celui care te jigneşte, nu neapărat în acelaşi mod, dar să nu-l laşi să te intimideze, pentru că ceea ce încerca domnul Simion şi, mai periculos, acel domn Tănasă, pe care când e un scandal în Parlament, iar George Simion încearcă să atragă atenţia, atunci se află acest domn Tănasă, singura calitate a domniei sale este că urlă, are un timbru vocal foarte impozant, se aude cel mai bine din sală, urlă la fiecare şedinţă de plen şi are această calitate că are gura mare. De câte ori urlă pe tine, dacă nu răspunzi, dai senzaţia că eşti un căţeluş, o pisicuţă certată de George Simion şi Dan Tănasă. Iertaţi-mă şi pe mine şi pe colegii mei că nu vreau să-i las pe nişte descreieraţi să urle în urechea mea şi eu să nu răspund niciodată la nimic”, a arătat Simonis.

Întrebat dacă aceste manifestări pot fi sancţionate, Simonis a arătat că pot fi sancţionate şi au fost sancţionate, cu tăierea unui procent din indemnizaţie, cu ridicarea personalului de la grupuri.

”Din păcate, lipsa de bun simţ şi nesimţirea n-o poţi corecta prin sancţiuni, o faci prin educaţie, iar domnii Simion, Tănasă şi ceilalţi nu mai pot fi educaţi la 45 de ani, 50 de ani, cât au acum”, a arătat deputatul PSD.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, anunţ despre majorarea pensiilor: „Avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Capital.ro
LEGE pentru proprietarii de câini și pisici care stau la bloc. Trebuie înscrise la întreținere?
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
IPS Teodosie, amendă drastică. Reacția autorităților
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Românii care stau la curte au interzis. Poliția vine direct la poartă și te amendează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?