Anunţul de achiziţie publică nu s-a publicat pe SEAP, spitalul motivând că ”s-a organizat o procedură exceptată”. SUUB a pus documentaţia la dispoziţia a 20 de case de avocatură. 8 dintre acestea au depus oferte pe 21 şi 22 ianuarie 2015.
Toate cele opt oferte au fost acceptate. La evaluarea tehnică, casa de avocatură Pricop şi Banu şi casa de avocatură Zamfirescu Racoti&Partners au fost declarate „conforme”, iar celelalte şase au ieşit din cursă pentru că „nu au făcut dovada că vor asigura prestarea serviciilor cu profesionalism şi eficienţă”.
În final, a cîştigat casa Pricop şi Banu, care a solicitat pentru serviciile sale 217.000 de lei, fără TVA, faţă de competitorii de la Zamfirescu Racoti&Partners, care ceruseră 504.000 de lei, fără TVA, notează Tolo.ro.
Contractul pe 2015, de exemplu, a fost încheiat în mai multe etape. Firma de avocatură a recuperat 1,8 milioane de lei pentru spital, bani din care şi-a oprit 1,3 milioane de lei.
„Această casă de avocatură ia un comision de 70 la sută din ceea ce recuperează, ceea ce înseamnă că 30 la sută revine spitalului şi restul casei de avocatură. Există şi un paradox în toată povestea asta. Din cei 3.000 de oameni ai spitalului, doar vreo 70 sunt din zona TESA…de infrastructură aşa cum se numeşte într-o companie, iar asta înseamna ca blocajul din 2010 al guvernului Boc a dus la dispariţia departamentului juridic şi angajarea casei de avocatura a ginerelui preşedintelui din acea vreme, Traian Băsescu”, a declarat Tolontan la România TV.