Un prim contract substanțial de deszăpezire a fost câștigat de firmele Anastamar Construct SRL – Itaro SRL.
Prima firmă este deținută de familia Cușă din județul Giurgiu de unde provine și actualul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta a fost purtător de cuvânt al PSD Giurgiu, consilier al președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina.
Chiar dacă la bază este profesor de sport, Marian Mina a fost în anii trecuți șef al Direcției de Drumuri și Poduri București.
Gheorghe Cușă, acționar Anastamar Construct, este totodată și patron al unei alte firme celebre, Gecor, fiind unul dintre marii asfaltatori din sudul României. Acum el a câștigat un contract cifrat la 24,51 milioane lei pentru deszăpezirea a trei loturi din subordinea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București și a altor trei loturi din autostrăzile A1, A2 și A3.
Oferta Anastamar – Itaro a fost singura acceptată la licitație, celelalte două oferte primite fiind considerate de către Compania Națională de Administrare a Infastrructurii Rutiere (CNAIR) drept necorespunzătoare. Contractele au fost atribuite de către CNAIR în ultima săptămână a anului trecut.
Presa a difuzat recent fotografii ale actualului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu George Cușă la o nuntă în județul Giurgiu de la care nu a lipsit cea mai mare parte a conducerii CNAIR.
(Foto Răzvan Cuc, alături de regele giurgiuvean al asfaltului, Gheorghe Cușă)
Tot norocoasă la licitația CNAIR este și firma Tel Drum, apropiată de premierul Liviu Dragnea.
Tel Drum, firmă din județul de baștină al premierului Dragnea, a primit două contracte împreună cu firme asociate. Cele două oferte depuse de asocierea Fincondrum – Viabild Cons – Tel Drum au fost considerate singurele acceptabile în licitațiile corespunzătoare.
Valoarea contractelor primite de asocierea Tel Drum se cifrează la 7,2 milioane lei, iar obiectul contractelor este deszăpezirea a două loturi din autostrăzile A1 și A2.
Potrivit sitului romaniacurata.ro, firma teleormăneană Tel Drum a aparţinut iniţial CJ Teleorman, dar a fost privatizată în 2001, la scurt timp după ce Dragnea a devenit preşedintele Consiliului Judeţean.
Tel Drum a fost cumparată de un prieten din copilărie al lui Liviu Dragnea care a vândut-o ulterior, după numai câteva luni, lui Mugurel Sorin Gheorghieş şi Liviu Lucian Dobrescu, fosti colegi de facultate cu Liviu Dragnea.
Sursa: digi24.ro