Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice, contractul a fost atribuit în 22 august, prin negociere fără anunţ de participare.
Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare este aceea că „ansamblul ofertelor prezentate ca răspuns la o licitaţie deschisa, la o licitaţie restrânsă sau la un dialog competitiv a fost neconform sau inacceptabil”, astfel că „au fost luate în considerare la negocieri doar ofertele care au respectat criteriile de selecţie calitativă”, se menţionează în anunţ, potrivit Mediafax.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) mai precizează, în anunţ, că a fost primită o singură ofertă, aceasta fiind, implicit, cea a firmei declarate câştigătoare.
Contractul privind producţia şi distribuţia cardurilor europene de sănătate nu va putea fi subcontractat, se mai arată în anunţ.
S&T Romania a fost înfiinţată în 1994 ca filială a S&T System Integration & Technology Distribution AG – Austria. Compania oferă o gamă variată de servicii de consultanţă IT, dezvoltă şi implementează soluţii personalizate şi le asigură clienţilor asistenţă non-stop, potrivit site-ului companiei.
Printre partenerii S&T se numără HP, IBM, Cisco, Oracle, Lenovo şi Microsoft.
Comisia Europeană preciza, în iulie, că peste 190 de milioane de persoane deţin un card european de asigurări sociale de sănătate care le permite să obţină îngrijiri medicale de urgenţă când călătoresc în Uniunea Europeană, Elveţia, Liechtenstein, Norvegia şi Islanda, 109.210 fiind români.