Contre pe Facebook între George Simion și Dacian Cioloș: „Corbul a pierdut cașcavalul?/Văd că nu faceți diferența între fabulă și fabulație, probabil de-aia nu faceți diferența nici între COVID și gripă”

O postare de-a lui Dacian Cioloş pe Facebook, care critică decizia PNL de a se alia cu PSD, l-a contrariat pe George Simion. care n-a ezitat să lase un comentariu ironic.
Oana Anghel
19 nov. 2021, 16:53
Contre pe Facebook între George Simion și Dacian Cioloș:

Cioloș este de părere că, prin ruperea alianţei cu USR şi crearea unei alianţe cu PSD, PNL a devenit a cincea roată la căruța PSD. Europarlamentarul are convingerea că guvernarea cu PSD va aduce un şir lung de măsuri populiste menite să ajute PSD-ul să-şi poată mări capitalul de încredere.

PNL a reușit să arunce copilul și să păstreze copaia. Dintr-un partid care conducea o coaliție guvernamentală a devenit a cincea roată la căruța PSD. Primele măsuri anunțate sunt parte a programului populist al PSD, așa cum era și de așteptat, la pachet cu o intensificare a criticii PNRR. E transparent ce se petrece. Imediat instalat, PSD o să înceapă să fure tot ce se poate fura și să conteste PNRR, astfel încât atunci când vor fi prinși și penalizați să invoce imaginarele probleme ale programului, nu furtul propriu-zis.

Citeste si George Simion, săgeţi otrăvite la adresa lui Nicuşor Dan: „Dacă e în depresie, să se ducă la psiholog”

Cred că nu e prea târziu să le cerem politicienilor responsabili din PNL să ia atitudine și să salveze ce se mai poate salva. Rotativă sau nu, guvernarea cu PSD va însemna irosirea speranței de modernizare a țării și o permanentă cursă de măsuri populiste luate pentru a se câștiga iluzorii puncte electorale.

Deși PNL trebuie să își definească singur relația cu propriii alegători și susținători, trebuie spus că perspectiva revitalizării PSD care se vede cu guvernarea în brațe este terifiantă. România are nevoie de un sistem pluripartidic funcțional, nu o întoarcere la un pseudopartid unic, care cultivă populismul și extremismul pentru a se arăta pe sine ca pe un rău mai mic.
PSD a fost și este un partid toxic, unul care a ținut România pe loc în trecutul recent și își dorește să rămână în continuare la butoane pentru a controla și viitorul nostru. Capitularea PNL este o rușine fără margini și ne preocupă mai mult soarta reformelor decât o dispută cu acest partid care a ales să se sinucidă politic.

USR rămâne singura forță politică pentru care schimbarea și modernizarea României înseamnă o viață mai bună pentru români. Suntem singurii care nu cădem în capcana discursurilor populiste de dragul unui vot și suntem singurii responsabili într-o clasă politică incapabilă să își înțeleagă rolul fundamental pentru viitorul nostru comun. Avem datoria să nu capitulăm în fața acestui monstru politic cu două capete plus coada UDMR”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Citeste si Dacian Cioloş: Ridicol și iresponsabil spectacolul oferit de PSD-PNL-UDMR. Pentru girul dat, Iohannis e și el cât se poate de vinovat, iresponsabil și toxic

Copreşedintele AUR a găsit oportun să comenteze într-o manieră ironică, făcând referire la celebra fabulă a lui La Fontaine, în care corbul scapă din plisc bucata de caşcaval atunci când deschide pliscul pentru a-i demonstra vulpii ce glas minunat are. Vulpea hoaţă se alege, astfel, cu caşcavalul.

„Corbul a pierdut cașcavalul? L-a luat Vulpea?”, îl întreabă Simion pe Cioloş pe Facebook. Iar Cioloş nu rămâne dator şi aruncă, la rândul lui, o săgeată otrăvită către Simion, ironizându-l că nu face diferenţa între fabulă şi fabulaţie, aşa cum nu face diferenţa între COVID şi gripă sau între mască şi vizieră.

Văd că vă e greu să înțelegeți diferența între fabulă și fabulații. Probabil din același motiv nu pricepeți diferența dintre COVID-19 și gripă sau cea dintre mască și vizieră. Măcar citindu-vă, mi se lămurește de ce marele act de curaj al dumneavoastră și al partidului pe care-l conduceți e să mințiți lumea că nu exista pandemie„, i-a răspuns europarlamentarul copreşedintelui AUR.

 

George Simion și Dacian Cioloș

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Tentativă de suicid a unui medic al cărui nume apare în stenogramele din Spitalul Pantelimon. Cum a fost găsit în toaletă
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un curier din Constanța cercetat pentru delapidare și înșelăciune
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...