Contre PSD-PNL în cazul Dan Şova, după decizia CCR. Ce a decis conducerea Senatului

Biroul permanent al Senatului a solicitat, marți, Comisiei juridice să întocmească un punct de vedere, până în data de 2 iunie, referitor la decizia Curții Constituționale prin care a fost declarată neconstituțională Hotărârea Senatului privind rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.
Ionela Marcu
26 mai 2015, 12:33
Contre PSD-PNL în cazul Dan Şova, după decizia CCR. Ce a decis conducerea Senatului

Conducerea Senatului a solicitat Comisiei juridice un punct de vedere referitor la decizia CCR în cazul Șova, însă PNL a acuzat PSD că „încearcă să plimbe motivarea CCR pe la Comisia juridică, în plen și peste tot, pentru că vor să forțeze revotarea cererii DNA în cazul Șova”, acest lucru fiind „un abuz”.

A fost prezentată decizia CCR privind neconstituționalitatea Hotărârii Senatului prin care s-a constatat că nu au fost îndeplinite condițiile cerute referitor la încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova. Această decizie a fost transmisă, conform obiceiului, către Comisia juridică pentru a analiza și a face propuneri Biroului permanent. Termenul este până marțea viitoare. Procedura uzuală aceasta este. Sigur, decizia aparține Biroului și plenului”, a declarat vicepreședintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, la finalul ședinței de marți a Biroului permanent, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, secretarul liberal al Senatului, Mario Oprea, a precizat că reprezentanții PNL din Biroul permanent au propus ca Hotărârea Senatului să fie redactată fără un punct de vedere al Comisiei juridice și să stipuleze faptul că Senatul a încuviințat, prin votul din 25 martie, cererea DNA de reținere și arestare preventivă a lui Dan Șova.

Noi, cei din PNL în Biroul permanent, am propus redactarea hotărârii prin care s-a constatat că cererea DNA a fost îndeplinită pentru reținerea și arestarea preventivă a senatorului Dan Șova, acest lucru făcându-se direct, fără să mai treacă prin Comisia juridică sau prin plen. Este exact hotărârea dinainte, din care dispare cuvântul ‘nu’ și rămâne că cererea a fost aprobată de către Senatul României ținând cont de faptul că au fost mai multe voturi ‘pentru’ decât cele ‘împotrivă’ în votul dat anterior de către plenul Senatului„, a explicat Oprea.

CITEŞTE ŞI Dan Şova: NU demisionez din Senat şi nici nu intenţionez să îmi dau demisia

În opinia sa, PSD dorește revotarea cererii DNA în cazul Șova. „Cei din PSD încearcă să plimbe motivarea Curții Constituționale pe la Comisia juridică, în plen și peste tot, pentru că vor să forțeze revotarea cererii DNA în cazul Șova. Acest lucru este, bineînțeles, un abuz. Nu scrie nicăieri în motivarea Curții că votul Senatului, dat deja, este neconstituțional. Votul este dat și rămâne dat. Nu poți să dai ‘ignore’ unui vot al senatorilor așa ca într-un joc pe calculator. Ce vor face cu acest vot în momentul în care vor propune reluarea votului în cazul Șova?„, a completat liberalul.

Curtea Constituțională a României arată în motivarea privind cazul Dan Șova că hotărârea prin care Senatul răspunde cererii de încuviințare a reținerii sau arestării unui membru al Camerei trebuie să fie adoptată cu respectarea dispozițiilor constituționale referitoare la cvorumul de adoptare — majoritatea membrilor prezenți la ședința plenului în care se supune aprobării cererea adresată de PÎCCJ, prin intermediul ministrului Justiției.

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Bzi.ro
Cum a apărut Andreea Esca alături de copiii ei. Unde a fost în prima seară de Crăciun
Fanatik.ro
Divorț zguduitor în lumea mondenă din România! Celebrul cântăreț s-a despărțit de soție după 20 de ani
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care au permis de conducere! Trebuie să prezinte aceste documente
Playtech.ro
Ce diferență este între ambulanță și SMURD. E vorba de...
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
„Le ordonă atacuri fără speranță”. Trupele nord-coreene au suferit pierderi masive pe frontul din Ucraina, anunță Casa Abă
wowbiz.ro
Radu Ille și soția lui divorțează după două decenii de căsnicie! Cei doi au depus deja actele
Spynews
Scandal de proporții la locul de joacă al lui Brigitte Pastramă! Decizia vedetei i-a revoltat pe clienți: ”M-au amenințat că mă distrug”
Spynews
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Evz.ro
Omul cel mai gras din istorie. Un caz medical fără precedent
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Ei sunt pensionarii care vor primi în plus 720 de lei la pensie. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Cancan.ro
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Devine interzis în toată România. Klaus Iohannis a promulgat legea pe final de mandat
StirileBZI
Nu se mai dau 1.400 de lei! Banii se taie de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Sofia, Teodora și Constantin au ars de vii în mașină! Detalii șocante despre ultimele clipe de viață
substantial.ro
Jandarmii au dezarmat un bărbat agresiv la Râmnicu Vâlcea
MediaFlux
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când se despodobește, de fapt, bradul. Data exactă la care trebuie să îl scoatem din casă