Potrivit DNA, aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul altor trei şefi din cadrul instituţiei: Jenica Dumitru, şef al Serviciului Juridic Contencios Resurse Umane şi Evaluare Iniţială, Remus Ionuţ Boboc, şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnici şi Aprovizionare şi Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de Servicii destinat Copilului şi Familiei, informează Agerpres.
Citeşte şi ADOPŢII contra ŞPAGĂ. Bebeluşii erau vânduţi chiar de şefa de la Asistenţă Socială Teleorman
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei patru inculpaţi trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte sunt chemaţi; să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nici o cale cu ceilalţi inculpaţi, precum şi cu martorii din dosar; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
„Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, mai precizează DNA.
Procurorii DNA au efectuat joi percheziţii domiciliare în Alexandria şi Roşiorii de Vede, în cazul unei anchete ce vizează fapte săvârşite în perioada 2005-2012 la DGASPC Teleorman.
Potrivit unor surse judiciare, Floarea Alesu, directorul DGASPC Teleorman, cerea câte 1.000 de euro de la familii interesate să adopte un copil.
Anchetatorii au ridicat de la sediul instituţiei mai multe documente.
Directorul DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a declarat joi după-amiază, că nu a luat niciun ban pentru adopţii şi că nu s-au găsit dovezi care să îi certifice vinovăţia.
Floarea Alesu este director al instituţiei din iulie 2006.