În favoarea lui Adrian Anghel au votat 12 parlamentari, 8 au votat împotriva, iar 4 s-au abţinut. Reprezentanţii Opoziţiei au anuntat ca Adrian Anghel a primti AVIZ NEGATIV deoarece nu a obţinut 50+1 din totalul voturilor, în timp ce parlamentarii puterii au susţinut că acesta a trecut.
Potrivit Regulamentului celor două Camere, fiecare candidat pentru funcţia de ministru, înscris în lista Guvernului, va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru:
„În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Respectivele avize vor fi depuse la cele două birouri permanente care dispun difuzarea lor deputaţilor şi senatorilor.
Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială. Dacă prim-ministrul desemnat a nominalizat o altă persoană pentru funcţia de ministru, respectiva persoană va fi audiată conform alineatelor precedente, iar votul pentru acordarea încrederii Guvernului se va da după depunerea unui nou aviz.”
După o prima verificare a listei de prezenţă, Ovidiu Cristian Iane (PSD) a precizat ca pe lista comisiilor sunt 23 de parlamentari prezenti, in loc de 24, cum reiesise la vot. El a explicat ca vor fi sunati toti membrii comisiilor, pentru a vedea care a fost la audierea ministrului si care a lipsit, informează Mediafax.
Daca se va adeveri ca au fost 24 de parlamentari prezenti, ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni va primi aviz negativ, iar daca au fost 23 prezenti, avizul va fi unul pozitiv.
Ales senator în circumscripţia pentru românii din afara graniţelor, Adrian Anghel are 56 de ani, a absolvit în 1982 Universitatea Babes Bolyai – Facultatea de Educaţie Fizică, iar în perioada 1983 – 1986 a urmat cursurile Universităţii Northwestern – Chicago şi pe cele ale Feinberg School of Medicine şi se specializează în reabilitare şi fizioterapie.
Viitorul ministru al Românilor de pretutindeni, Adrian Anghel, este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică a Universităţii Babes Bolyai, cu specializări în reabilitare şi fizioterapie, a fost director general al MTV România şi a devenit membru PSD în 2000, transmite Mediafax.
Ales senator în circumscripţia pentru românii din afara graniţelor, Adrian Anghel are 56 de ani, a absolvit în 1982 Universitatea Babes Bolyai – Facultatea de Educaţie Fizică, iar în perioada 1983 – 1986 a urmat cursurile Universităţii Northwestern – Chicago şi pe cele ale Feinberg School of Medicine şi se specializează în reabilitare şi fizioterapie.
A fost director al Graphic Impact Group şi director general al MTV România. Conform CV-ului, este specializat şi ca producător TV.
În cea mai recentă declaraţie de avere notează că în 2008 a cumpărat 90 de hectare de teren agricol la Feldioara (Braşov), 800 de metri pătraţi la Săcele, tot în Braşov şi 1000 de metri pătraţi la Feldioara, în judeţul Cluj. El mai are 500 de metri pătraţi de teren şi o casă de vacanţă cumpărate în 2007 la Azuga.
În 2008, Adrian Anghel şi-a cumpărat un apartament de 90 de metri pătraţi în Bucureşti. El mai are bijuterii de 10.000 de euro, achiziţionate în perioada 1985 – 2002, şi ceasuri în valoare de 15.000 de euro, cumpărate între 2000 şi 2010. Are două conturi la Bancpost, de 12.000 de lei şi de 5.400 de euro.
Anghel este acţionar la SC Trasal SRL şi este preşedinte executiv al PSD Diaspora.