Potrivit raportului ajuns la Ministerul Transporturilor, între operatorii Romatsa și angajații ISU Cluj au avut loc mai multe discuţii pe seama coordonatelor de localizare a victimelor accidentului aviatic din Munții Apuseni. Chiar dacă au avut la dispoziție datele necesare operațiunii de salvare, furnizate de STS, cei implicați nu au știut să le interpreteze.
DISCUŢIE SUPERVIZOR SALĂ ACC – ISU CLUJ, ORA 18:51
Sup sală: Vă salut, de la centrul de dirijare a zborurilor.
ISU Cluj: N-am uitat de dvs., dar încă nu au ajuns colegii acolo.
Sup sală: Dar coordonatele geografice aveţi dvs. de acolo?
ISU Cluj: Am.
Sup sală: Mi le spuneţi şi mie?
ISU Cluj: Un moment. Latitudine 46,6023. Longitudine 22,98421.
Sup sală: Dar de unde le aveţi pe acestea?
ISU Cluj: De la STS.
Sup sală: Au un format care nu ne este familiar nouă. Când aveţi veşti vă rog să mă sunaţi.
DISCUŢIE SUPERVIZOR SALĂ ACC – ISU CLUJ, ORA 19:01
Sup sală: Spuneţi-mi, coordonatele acelea pe care mi le-aţi transmis dvs. sunt într-un format care nouă nu ne este familiar. Nu aveţi o transformare în format cu minute, secunde?
ISU Cluj: Nu.
Sup sală: Şi nu ştiţi cum se transformă?
ISU Cluj: Nu ştiu. Mie de la STS mi-au dat coordonatele acestea.
În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.