Dezvăluirile au fost făcute de un tânăr din Ploieşti al cărui copil bolnav este internat la Spitalul de Pediatrie din oraş, scrie Adevărul.
Bărbatul a fost prezent, joi, la şedinţa Consiliului Local Ploieşti şi le-a cerut demnitarilor să ia măsuri privind modul în care administrat Spitalul de Pediatrie. El a acuzat că există o lipsă de comunicare între personalul medical şi părinţii copiilor care sunt nevoiţi să afle despre rezultatele analizelor de la angajaţi ai spitalului care nu au pregătire medicală.
„Nu există comunicare între cadrele medicale şi aparţinători. Nimeni nu te informează absolut nimic despre ce se întâmplă cu copilul tău. Pentru o mama care este internată cu copilul acolo este destul de greu să poată să se descurce”, a explicat bărbatul, conform sursei citate.
Bărbatul a afirmat că soţia sa, care este internată în spital alături de copil, a reuşit să afle despre investigaţiile făcute băieţelului de la şoferul spitalului.
Mai mult, ploieşteanul a susţinut că anumite investigaţii medicale sunt realizate într-o clădire separată de spital, care se află pe altă stradă. Astfel, mamele cu copii în braţe, îmbrăcaţi în pijamale, sunt duse cu o maşină la policlinica unde există cabinetele de cardiologie pediatrică, dermatologie sau neuropsihiatrie pediatrică.
„Pentru fiecare acest control medical, în fiecare zi, mama este informată la ora 11.00, de exemplu, că la ora 11.30 trebuie să fie îmbrăcată pentru că pleacă cu copilul. Îmbrăcată dacă are cu ce, pentru că la internare tatălui i se dă o pungă mare cu hainele mamei si mama trebuie să plece cu copilul cu o maşină neinscripţionată, respectiv o Dacia Logan, la un centru extern, undeva lângă Colegiul Medicilor. Dezbrăcată, doar în pijama, împreună cu copilul”, a mai precizat bărbatul.
Bărbatul le-a mai povestit consilierilor locali cum sunt hrăniţi pacienţii şi aparţinătorii lor la Spitalul de Pediatrie Ploieşti. El a acuzat faptul că supa este servită în pahare de unică folosinţă pentru cafea, fără tacâmuri.
Mai mult, tatăl a afirmat că, în spital, copiii nu primesc mâncare personalizată, în funcţie de afecţiunile medicale.
„Unii copii nu mănâncă dulce, alţii nu mănâncă sărat. Copilul meu nu are voie dulce de exemplu. Dacă nu ai un bol în care să ţi se pună supa, ţi se pune – puteţi să vă închipuiţi – într-un pahar de plastic din care se bea cafeaua şi o sorbi de acolo. Nu există linguri, nu există furculiţe, nici măcar de unică folosinţă”, a mai spus bărbatul.
El a mai vorbit inclusiv despre mobilierul din saloane, unde copiii mici sunt nevoiţi să doarmă în paturi cu gratii metalice.
Cătălin Vişean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, a afirmat că, în cazul consultaţiilor interdisciplinare , este nevoie ca părinţii să iasă din spital şi să meargă pe strada Tudor Vladimirescu din Ploieşti unde are cabinetul singurul medic cu specializarea neuropsihiatrie pediatrică din judeţ, notează sursa citată.
Întrebat dacă e normal ca mamele să iasă pe stradă, îmbrăcate doar în pijamale, Vişean a spus că „la ieşire din spital li se dau halate”.
Managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti nu a explicat, însă, de ce trebuie ca pacientul să părăsească unitatea medicală în care este internat pentru a fi consultat, în loc ca medicul să vină în spital.
foto: ziarulincomod.ro