8.000 de copii cu vârsta sub 2 ani trebuie să fie consultaţi de medicii de familie. „Am avea rugamintea catre toti medicii de familie sa viziteze copiii 0-2 ani la domiciliu pentru a se pune cat mai repede diagnostic, sa identifice simtomatologia bolii diareice”, a declarat Sorina Honţaru, director DSP Argeş.
Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică să facă anchetă la domociliul copiilor care au fost aduşi de urgenţă în Bucureşti, dar şi la Spitalul din Piteşti.
„Deci, aici, o ancheta epidemiologica, cu siguranta ar fi trebuit facuta din timp. E o tragedie, va spun si mi-e foarte teama ca si din acestia 12 care sunt in stare grava exista, din pacate, riscuri mari sa mai pierdem”, a declarat Ana Măiţă, preşedinte Asociaţia Mame pentru Mame
Până acum 12 copii cu vârsta între şapte luni şi un an şi jumătate au fost internaţi la Spitalul Marie Curie, în stare gravă, cu insuficienţă renală.
„Confirm ca toti au primit o anumita marca de lapte praf. Mulţi dintre ei necesită această tehnică de tratament care se cheamă dializă peritonală, pentru că toţi se află în insuficienţă renală acută şi atâta vreme cât este instalată această simptomatologie, ne aşteptăm să apară şi alte simptome grave din partea altor organe”, a declarat un medic de la Marie Curie.
Toxina, spun surse medicale, provine cel mai probabil de la lapte praf, singurul aliment comun pe care îl au copiii, care provin din localităţi diferite din judeţul Argeş.
Citeşte şi: ALERTĂ MEDICALĂ. O bacterie face ravagii: un copil a murit, alţi 12 se află în stare gravă UPDATE