Copiii din 34 de ţări luptă pentru salvarea unei specii aflate pe cale de dispariţie

Peste 120.000 de copii din 34 de țări și 5 continente ai Grupului Educațional Internațional "Helen Doron" au inițiat campania socială "Hello My World", prin intermediul căreia și-au propus salvarea urangutanului, una dintre cele mai inteligente creaturi din lumea animală și care se află pe cale de dispariție.
Alina Costache
18 mai 2015, 19:46
Copiii din 34 de ţări luptă pentru salvarea unei specii aflate pe cale de dispariţie

Urangutanul își pierde habitatul natural din cauza defrișării pădurilor tropicale, care are loc pe o întindere de mii de hectare în fiecare an. Prin implicarea în inițiativa „Hello My World”, cei 120.000 de copii din peste 800 de locații din întreaga lume vor susține protejarea și conservarea urangutanilor și vor cunoaște mai multe despre habitatul natural al acestora în timp ce îi vor ajuta să facă tranziția înapoi în pădurile tropicale.

„Campania internatională marchează, totodată, împlinirea a 30 de ani de activitate Helen Doron English la nivel mondial. Prin intermediul ei dorim să-i învățăm pe copiii din întreaga lume, importanța cooperării și compasiunii pentru lumea pe care o împărtășim”, declară unul dintre cei mai reputați profesori de limbă engleză din lume, Helen Doron, creatoarea metodei inovative de predare a limbii engleze pentru copii și adolescenți care îi poartă numele.

Limba engleză și cetățenii lumii
Profesorul britanic Helen Doron consideră că, pentru a răspindi toleranța și compasiunea peste tot în lume, trebuie să-i încurajăm pe copii să învețe limba engleză. Potrivit specialistului, aceasta este o unealtă extrem de importantă care le va permite să comunice unul cu celălalt și să stabilească noi relații.

„Cunoașterea limbii engleze este o necesitate în lumea globalizată de astăzi. Locul de joacă al unui copil nu mai este limitat numai de un gard, acum include internetul și o comunitate globală. Majoritatea copiilor zilelelor noastre sunt familiarizați cu comunicarea prin intermediul rețelei de socializare YouTube, video clip-uri, conversații online, fotografii și postări pe rețelele de socializare. Acestea nu sunt noutăți tehnologice, ci o unealtă de comunicare, care, la fel ca o limbă străină, îi ajută să relaționeze, să creeze ceva nou și să contribuie la o lume mai bună. Internetul este un mediu logic și eficient de a promova campania Hello My World!”, explică profesorul Helen Doron.

Să-i învățăm pe copii să devină buni cetățeni ai acestei lumi

Specialistul consideră că educația nu constă numai în numărul de cunoștințe pe care copilul le dobândește, ci mai ales în felul în care acesta percepe toleranța, cooperarea și responsabilitatea socială ca pe niște valori intrinseci.

„Trebuie să-i învățăm pe copii să devină buni cetățeni ai acestei lumi și să scoatem în evidență valori precum compasiunea și dăruirea, este o parte importantă a misiunii noastre educaționale. De 30 de ani Grupul Educațional Helen Doron a susținut și continuă să susțină organizațiile ecologice locale și internaționale. Credem că a venit timpul să împărtășim această inițiativă cu elevii noștri și copiii de pretutindeni și să-i invităm să devină ambasadori ai campaniei”, spune Helen Doron.

Copiii implicați în acest proiect internațional vor afla mai multe despre dificultățile cu care se confruntă urangutanii într-o lecție în limba engleză dedicată acestei cauze. În acest curs special conceput, copiii vor învăța cum și de ce își pierd animalele habitatul natural și cum plantarea palmierilor pentru producția uleiului de palmier poate duce la dispariția numeroaselor specii de animale. Lecția este concepută pe nivele de vârstă și include un cântec original și activități interactive.

Campania va fi promovată în rețelele sociale online, prin clipuri video

Copiii vor filma clipuri scurte și individuale în care își vor arăta sprijinul pentru urangutani și vor rosti cuvintele „Hello My World”. „Am decis ca această lecție să fie disponibilă pentru publicul larg pentru a fi folosită de profesorii și de părinții de pretutindeni”, explică Simon Darr, director de marketing al Grupului Educațional Helen Doron. „Invităm copiii și părinții din întreaga lume să ia parte la această cauză importantă”, continuă Darr.

Clipurile pot fi văzute la www.HelenDoron.com/world/hello, unde părinții și copiii sunt invitați să voteze pentru clipurile lor preferate, să dea „Like” și „Share” pe rețelele de socializare. „Alătură-te nouă și creează un scurt videoclip pentru a-i ajuta și pe alții să înțeleagă importanța campaniei! Împreună putem face o schimbare!”, este îndemnul organizatorilor.

DailyBusiness
Este anunțul momentului pentru românii care fac cumpărături la market!
Spynews
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Ingredientul care îți poate salva plantele din casă toamna și iarna. Costă doar 1 leu
Capital.ro
Anunț trist despre Victor Rebengiuc. Ce s-a întâmplat cu marele actor al României
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Klaus Iohannis a dat legea! Se micșorează o taxă în 2025
Adevarul
Edilul care și-a incendiat primăria a obținut ordin de protecție împotriva secretarei: „S-a repezit cu o forță brutală în mine”
wowbiz.ro
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”
Spynews
Pepe și Raluca, fosta soție, au ajuns la tribunal! Cei doi se judecă pentru copii. Declarația exclusivă a cântărețului
Spynews
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Evz.ro
Cât de mult l-a schimbat Meghan Markle pe Harry: Era distractiv
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Imagini apocaliptice! Uraganul Milton a făcut ravagii în Florida: S-au raportat 27 de tornade și a fost emis ordin de evacuare
Cancan.ro
Câți lei costă o pâine cu maia la brutăria Laurei Cosoi. Românii stau zilnic la coadă!
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Se plătesc 3200 lei net. Banii sunt virați pe card. Anunț pentru orice român de 16-78 ani
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de Uber! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Ingineri militari nord-coreeni uciși în Ucraina, confirmă oficiali din Kiev și Seul
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pelerinaj de coșmar pentru 11 români. De pe muntele Athos direct la spital după ce au gustat din „leguma diavolului”