Copiii romi, discriminaţi la Sibiu. Accesul în incinta ştrandului din oraş le-a fost interzis: „Au umplut piscinele cu muștar, şi-au ridicat rochiile să-şi arate comorile”

Copii romi din Sibiu au interzis la singurul ştrand din oraş. Asta pentru că, potrivit patronului ştrandului, la ultimele vizite ar fi produs pagube şi ar fi deranjat restul clienţilor.
Alina Costache
03 iul. 2022, 15:29
Copiii romi, discriminaţi la Sibiu. Accesul în incinta ştrandului din oraş le-a fost interzis: „Au umplut piscinele cu muștar, şi-au ridicat rochiile să-şi arate comorile”

Copiii romi nu sunt discriminaţi, susţine Ioan Popa, patronului ştrandului din Sibiu, care spune că îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clientela.

Jenny Rasche, președinta Asociației „Kinderhilfe Fur Siebenburgen”/„Speranță și Zâmbet”, prin intermediul căreia sunt sprijinite familiile nevoiașe și în special copiii care provin din medii defavorizate, a vrut să le facă o surpriză copiilor din Turnișor pe care îi are în grijă. Aşa că i-a dus pe toţi, în prima zi a lunii iulie, să se răcorească şi să se relaxeze la ştrandul din Sibiu. Bucuria copiilor a ţinut, însă, până la poarta ştrandului. La casa de bilete, Jenny a aflat că aceştia nu pot intra pe ştrand pentru că sunt romi.

Citeste si A fost condamnată la închisoare după ce şi-a ucis copilul prin malnutriţie! Ea era vegană şi îşi hrănea copilul doar cu fructe şi legume crude! La 1 an şi jumătate, micuţul cântărea doar 7,5 kilograme!

Fundația noastră a invitat niște copii săraci din Turnișor la ștrand în Sibiu și surpriză mare, nu mai lasă țigani în ștrand. Ni s-a zis că oamenii de etnie romă nu mai au voie, iar copiii nu pot intra”, a spus Jenny Rasche pentru Ora de Sibiu.

Copii romi discriminaţi la Sibiu. Patronul ştrandului din localitate se plânge că i-au provocat stricăciuni de mii de euro

Patronul Ioan Popa a explicat, pentru sursa citată, că a luat decizia de a interzice accesul copiilor romi după ce, zilele trecute, mulți dintre ei au creat stricăciuni.

Ieri (n.red.: joi) mi-au umplut de muștar și cu mâncare bazinele. Vin cu 20-50 de copii aici, fără costume de baie, intră îmbrăcați în apă. Am avut muștar și săpunuri în piscine. Au stricat un robot pe care am dat 13.000 de euro. Astăzi a fost circ. Și-au ridicat rochiile în cap să își arate comorile. Nu mai intră lumea la ștrand din cauza lor, se sperie și pleacă clienții.

Nu este vorba despre rasism. Sunt destui oameni de etnie pe aici și sunt civilizați. Dar trupele de copii care au fost și au distrus nu mai au voie să vină. O să selectez clientela. Nu mai pot așa, de aia nu mai vine lumea la ștrand”, spune Ioan Popa, patronul ștrandului.

Patronul susţine că grupul de copii de vineri este acelaşi care a provocat stricăciunile joi, însă Jenny Rasche îl contrazice.

Noi anul acesta nu am fost la ștrandul ăsta. Indiferent ce a fost înainte, nu au cum să aibă legătură cu noi, având în vedere că nu am avut deloc acces la ștrand până acum”, spune femeia.

Citeste si Caz extrem de rar în lume: o femeie va naște două perechi de gemeni identici

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă aiurea fără permis intră curând în vigoare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie absolvenții claselor a XII-a: „Scriitorului îi e frică de Arghezi”
substantial.ro
Un bărbat a rămas încarcerat în urma unui accident auto în Piatra-Neamţ
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!