Copiii sub 8 ani, cei mai afectaţi de utilizarea necorespunzătoare a beţişoarelor de urechi

Peste 260.000 de copii și adolescenți cu vârste sub 18 ani au ajuns, în perioada 1990 - 2010, la departamentele de urgență ale spitalelor din Statele Unite din cauza rănilor cauzate de bețișoarele de urechi, conform unui studiu realizat recent, citat de Reuters. Zilnic, în medie, 36 de copii sunt aduși de părinți la camerele de gardă ale unităților medicale din SUA din cauza folosirii necorespunzătoare a acestor obiecte de igienă, majoritatea pacienților având sub 8 ani, notează cercetătorii.
Iulian Tudor
10 mai 2017, 12:53
Copiii sub 8 ani, cei mai afectaţi de utilizarea necorespunzătoare a beţişoarelor de urechi

Oamenii de știință au efectuat o analiză a datelor provenind de la Sistemul Electronic Național de Supraveghere a Accidentărilor din Statele Unite (National Electronic Injury Surveillance System — NEISS), care cuprinde informații reprezentantive la nivel național de la departamentele de urgență din cadrul spitalelor pentru a estima numărul de răniri cauzate în cazul copiilor de utilizarea bețișoarelor pentru urechi.

”(Cercetarea — n.r.) subliniază concepția greșită potrivit căreia adulții și copiii trebuie să-și curețe canalul auricular acasă”, a susținut autorul principal al studiului, dr. Kris Jatana, medic pediatru specializat în tratarea bolilor de urechi, nas și faringe la Spitalul de Pediatrie din Columbus, Ohio. „Deși aplicatoarele cu vârful din bumbac par inofensive la prima vedere, folosirea lor pentru curățarea urechilor implică numeroase riscuri potențiale”, a subliniat acesta.

Jatana și colegii săi notează în numărul din ”Journal of Pediatrics” din această lună că bețișoarele de urechi au fost create în anii ’20 pentru curățarea urechilor bebelușilor, însă de atunci au existat dovezi ale riscurilor pe care le implică utilizarea acestora.

Cercetătorii estimează că în total 263.338 de copii cu vârste sub 18 ani au ajuns la departamentele de urgență ale spitalelor din Statele Unite între anii 1990 și 2010 din cauza rănilor cauzate de bețișoarele de urechi. Circa 40% dintre vizite erau ocazionate de prezența unor corpi străini în urechile copiilor, aproximativ 35% de sângerări, iar circa 17% de dureri la acest nivel.

În urma consultațiilor, aproximativ 30% dintre copii au fost diagnosticați cu prezența unor corpi străini în urechi, un sfert au fost diagnosticați cu perforație de timpan, iar circa 23% cu traumatisme ale țesuturilor moi ale urechii.

Aproximativ 67% dintre cazuri au vizat copii cu vârste de până la 8 ani, circa 40% dintre aceștia având sub 3 ani, mai arată sursa citată.

Aproape toate accidentele s-au petrecut în locuințe și au fost cauzate în timpul curățării urechilor, notează cercetătorii.

”Am aflat de-a lungul anilor că practica de a introduce aceste produse în urechi nu este sigură”, a menționat Jatana. Medicul îi sfătuiește pe părinți să curețe urechile copiilor cu apă și săpun.

De asemenea, pentru evitarea accidentelor cauzate de aceste obiecte, specialiștii recomandă ca părinții să îndepărteze din urechile copiilor doar ”ceara care se poate vedea”, după cum a declarat pentru Reuters dr. Alyssa Hackett, medic orelist în cadrul spitalului Mount Sinai din New York, care nu a fost implicată în acest studiu. ”În general, canalele auriculare se curăță, cu excepția cazurilor în care ceara se împinsă în interior”, a completat aceasta.

Citeşte şi Fără beţişoare în urechi! Iată motivul

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Nicolae Ciucă: România Poate Prelua Postul de Comisar European pe Economie sau Extindere
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'