Incident grav la o grădiniţă din Vaslui: Copil de 4 ani, la spital după ce o poartă a căzut peste el

Un copil de 4 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce o poartă de pe terenul de fotbal a căzut peste el, informează România TV. Incidentul a avut loc, miercuri, la grădiniţa din localitatea vasluiană Rafaila, în timp ce copilul era cu colegii şi cu educatoarea la joacă.
Romania TV
03 oct. 2012, 09:34
Incident grav la o grădiniţă din Vaslui: Copil de 4 ani, la spital după ce o poartă a căzut peste el

Incidentul s-a petrecut în timpul pauzei, în curtea unităţii de învăţământ din Vaslui, unde sunt înscrişi peste 100 de preşcolari.

Învăţătoarea îi scosese pe copii în pauză. Preşcolarii au alergat pe terenul de sport şi se jucau în jurul porţii de fotbal. Potrivit primarului localităţii, Constatin Fânariu, citat de Mediafax, la un moment dat, doi dintre copii au tras de poarta de fotbal, aceasta căzând peste copilul de 4 ani şi rănindu-l la cap.

Echipajul SMURD a ajuns imediat la faţa locului. Copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral sever şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Vaslui, unde i-a fost făcută o tomografie. El va fi transportat la Clinica de Neurochirurgie Iaşi.

Învăţătoarea, aflată în stare de şoc, susţine că nu a putut interveni pentru că între ea şi copii era o distanţă de câţiva metri.

Conducerea şcolii a declarat că poarta a fost asigurată, dar că, în urma lucrărilor de modernizare, muncitorii au scos poarta de la locul ei şi au lăsat-o aşa.

Potrivit România TV, copilul va fi adus cu un elicopter SMURD la Bucureşti.

Potrivit Mediafax, poliţia Judeţeană Vaslui a deschis un dosar penal, deocamdată cu autor necunoscut, pentru vătămare corporală din culpă în cazul băieţelului de 4 ani.

Primele cercetări ale poliţiştilor arată că băieţelul ieşise în curtea unităţii de învăţământ împreună cu ceilalţi 30 de copii de la grădiniţă, toţi supravegheaţi de o singură educatoare. Martorii susţin că la un moment dat copilul s-a jucat cu alţi doi colegi în preajma porţii de fotbal, iar aceştia din urmă au început să o balanseze. Fără să fie ancorat în beton, cadrul metalic a căzut, lovindu-l pe băieţelul de 4 ani. În urma accidentului, copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, fiind transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

„În acest caz se desfăşoară cercetări pentru a se stabili cine se face vinovat de producerea accidentului şi ce atribuţii avea fiecare din cei responsabili din cadrul grădiniţei. În funcţie de rezultatul anchetei, se va face şi încadrarea juridică exactă a faptei, deocamdată mergându-se pe infracţiunea de vătămare corporală din culpă”, a declarat, miercuri, responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Vaslui, Loredana David.

Poliţiştii vasluieni nu au reuşit să o audieze pe educatoarea grădiniţei din Rafaila, femeia fiind şi ea transportată la spital după ce a leşinat în urma incidentului.

Conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar a anunţat că va declanşa o anchetă în acest caz.

 

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!