Copil de doi ani, salvat de pompieri după ce a ieşit pe geamul apartamentului de la etajul 1. Este vorba despre un băieţel. Acesta ieşise pe geamul apartamentului de la etajul 1 al unui bloc din Focşani şi stătea pe pervazul ferestrei.
Câţiva trecători l-au văzut pe copil pe pervazul ferestrei şi au sunat imediat la 112. În mai puţin de cinci minute, la faţa locului a sosit un echipaj de pompieri. Cu ajutorul unui scări, copilul a fost dat jos în siguranţă.
După acest incident, pompierii re reamintesc părinţilor să nu-şi mai lase copiii nesupravegheaţi şi să se asigure că sunt închise ferestrele şi uşile.
„Un apel primit astăzi, în jurul orei 15:50, prin 112, semnala o astfel de situație de urgență. Trecătorii au alertat pompierii, conștienți de primejdia în care se afla un băiețel ce stătea pe pervazul unui geam situat la etajul 1 al unui bloc din zona gării, municipiul Focșani.
Salvatorii au plecat în cea mai mare viteză și în mai puțin de 5 minute de la apel au ajuns la locul indicat. Cu ajutorul unei scări de fereastră din dotarea autospecialei de intervenție au procedat la salvarea copilului, luându-l în brațe și coborându-l la nivelul solului.
Ulterior, a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, prezent la fața locului, care i-a făcut o evaluare medicală. Micuțul nu a necesitat îngrijiri fiind înapoiat mamei.
Ne bucurăm de fiecare dată când, totul e bine când se termină cu bine!
Această peripeție ne arată încă o dată că, micuții trebuie supravegheați permanent. Copilul explorează împrejurimile, se cațără, adoptă moduri mai riscante de joacă, se ascunde, iese din raza de supraveghere a adulților. De aceea trebuie să nu îi scăpați din ochi, mai ales atunci când se află în bucătărie, pe balcon, aproape de ferestre sau pe scara blocului.
În acest sens, puteţi avea în vedere următoarele sfaturi:
balconul trebuie privit ca un loc periculos, la fel scările și ferestrele;
este indicat să asigurați ferestrele, ușile, pentru a nu permite accesul copilului, atunci când este singur, la scări sau balcon;
luați în calcul riscul curenților de aer, care pot trânti uși sau ferestre. Copiii sunt atrași de jaluzele, ghivece cu flori, iconițe sau alte accesorii puse pe fereastră. Luați de pe pervaz lucrurile care prezintă interes pentru ei. Micuții pot face eforturi să ajungă la ele și pot să cadă de la înălțime;
îndepărtați orice mobilă din apropierea ferestrelor care se poate transforma pentru micuț în trepte pentru a ajunge la fereastră, să vadă ce este afară. Copilul poate cădea în gol.
aveți grijă să: 𝐍𝐮 𝐥𝐚̆𝐬𝐚𝐭̦𝐢 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐨 𝐜𝐥𝐢𝐩𝐚̆ 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐧𝐞𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐯𝐞𝐠𝐡𝐞𝐚𝐭̦𝐢”, a transmis ISU Vrancea.