Marian a rămas în grija bunicii după ce tatăl s-a sinucis, iar mama l-a abandonat. Copilul a ajuns să aibă grijă de bunică. Cei doi îşi duc zilele într-un bordei de chirpici, pe jumătate distrus. Banii nu le ajung niciodată, dar îi mai ajută oamenii din sat.
„Am o fărâmă de pensie, dar până la pensie mă împrumut la magazin pentru fasole, pentru cartofi, pâine. Un milion jumate sunt mereu datoare că nu îl pot ţine nemâncat pe băiat”, a spus bunica Ecaterina Ursea.
Copilul şi-a luat în serios rolul de bărbat în casă şi face tot ce îl ţin puterile prin gospodărie.
„Eu am grijă de ea de când a decedat tatăl meu de trei ani şi jumătate. O ajut cu ce pot, îi aduc apă, o ajut la gătit când are nevoie”, a spus băiatul.
Deşi împovărat de griji, băieţelul merge la şcoală, iar sâmbăta şi duminica îl ajută pe preotul satului cu tot ce are nevoie.
„Este un copil bun, blând, silitor, generos. Are toate calităţile pe care ar trebui să le aibă un copil la vârsta lui. O curăţenie sufletească poate mai specială ca a altora”, a spus Lilian Stănescu, preot.
Reprezentanţii Protecţiei Copilului spun că după moartea tatălui, băieţelul a fost lăsat în grija bunicii pentru stabilitatea emoţională a copilului.
„Copilul beneficiază de plasament la bunica paternă din 2009, deşi condiţiile financiare şi materiale ale bunicii sunt limitate. Am instituit această măsură ţinând cont de opinia copilului de a rămâne la bunică”, a spus Roxana Covacs, purtător de cuvânt Protecţia Copilului Buzău.
Preotul din sat spune că dacă autorităţile nu vor găsi o souluţie pentru ca băieţelul să aibă un trai mai bun, este dipus să înceapă demersuri pentru a-l prelua în îngrijire temporară.