Aşa că astăzi încercăm să îţi oferim câteva răspunsuri la întrebările ce sunt coşmarurile şi ce poţi face tu, ca mamă, în privinţa lor, dar mai ales cum îţi poţi linişti copilul după un astfel de episod nocturn.
Cum să îţi dai seama dacă este un coşmar
Dacă micuţul tău se trezeşte plângând sau este îngrozit de ceva şi are dificultăţi atunci când vine vorba de a adormi din nou, şansele sunt destul de mari ca el sau ea să fi avut un coşmar. Aceste episoade înspăimântătoare se întâmplă, de obicei, în a doua jumătate a nopţii, atunci când apar visele. Copilul tău, cel mai probabil, îşi va aminti visul urât a doua zi şi este posibil să continue să fie deranjat de ceea ce a visat.
Citeşte şi Interpretare vise: TOPUL COŞMARURILOR şi ce înseamnă ele
Coşmarurile nu ar trebui să fie confundate cu „terorile nocturne”, o tulburare de somn mai puţin comună, care de obicei se întâmplă în prima treime a nopţii. Copiii care au un episod de teroare nocturnă rămân adormiţi, sunt într-o stare profundă de somn, dar nu visează, cu toate acestea sunt extrem de agitaţi şi greu de consolat. Ulterior, cei mici revin la somnul lor lipsit de griji, liniştit, şi nu îşi vor aminti incidentul dimineaţa.
De ce se întâmplă ca micuţul tău să aibă coşmaruri
Cei mai mulţi dintre copii au coşmaruri din când în când, dar micuţii cu vârste între 5 şi 8 ani, pe măsură ce puterea lor de înţelegere se extinde rapid în ceea ce priveşte pericolele reale (cum ar fi accidentele rutiere, violenţa şi moartea) pot fi afectaţi în mod special.
Citeşte şi Interpretare vise: Top 5 coşmaruri şi ce înseamnă ele
Coşmarurile copilului tău pot fi cauzate de lucruri banale – de la ascultarea unei poveşti care este înfricoşătoare (chiar dacă aceasta nu ţi se pare ţie înfiorătoare), de la faptul că vede un film sau o emisiune TV supărătoare, până la faptul că se entuziasmează sau se agită prea tare înainte de culcare ori dacă are senzaţia de anxietate sau este stresat în timpul zilei.
Citeşte mai mult pe feminis.ro.