Copilul patronului de la Ferma Dacilor, printre victimele incendiului. Bunica: Nu a reușit să-l salveze. Era cu alți copii, se juca în altă cameră

Unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, patronul complexului turistic Ferma Dacilor, se numără printre victimele incendiului de marți de la pensiune. Ar fi copilul al cărui cadavru carbonizat a fost găsit de pompieri în jurul orei 9.
Filip Stan
26 dec. 2023, 13:01
Copilul patronului de la Ferma Dacilor, printre victimele incendiului. Bunica: Nu a reușit să-l salveze. Era cu alți copii, se juca în altă cameră

Numărul victimelor incendiului izbucnit marți dimineață, în a doua zi de Crăciun, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani este în creștere. Pompierii au găsit până acum șase cadavre carbonizate, alte două persoane sunt date dispărute. O femeie și un adolescent au ajuns la spital cu arsuri, iar 12 persoane s-au autoevacuat. Printre victimele incendiului s-ar afla și unul dintre copiii patronului pensiunii, Cornel Dinicu, scrie ziare.com.

O echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică va fi trimisă la Tohani pentru a sprijini ancheta în acest caz.

„Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta”, a transmis IGPR.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă în acest caz.

Surse judiciare citate de AGERPRES spun că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident.

Conform datelor comunicate anterior de ISU Prahova, Ferma Dacilor este un operator economic cu funcţiuni de cazare şi restaurant, aflat în satul prahovean Tohani. Obiectivul nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, mai arată sursa citată.

Citește și: Incendiul de la Ferma Dacilor ar fi pornit de la o ceartă între soți: ”Un cetățean și-a bătut soția. La nervi, a pus foc”

 

Copilul patronului de la Ferma Dacilor, printre victimele incendiului. Bunica: Nu a reușit să-l salveze. Era cu alți copii, se juca în altă cameră

Copilul găsit carbonizat în urma incendiului de la Ferma Dacilor ar fi fost al patronului. Bunica copilului decedat, care ar fi mama soției patronului pensiunii, a vorbit despre tragedia care s-a abătut asupra familiei sale. Femeia a declarat că doar unul dintre cei doi copii ai patronului ar fi scăpat cu viață.

„Fiica mea este soția patronului. A simțit că este fum și l-a sculat pe el și așa au reușit de s-au salvat și au plecat. Are doi copii și un copil nu a reușit să-l salveze. Era cu alți copii, se juca în altă cameră.”, a spus bunica copilului decedat, pentru Antena 3.

„Băiatul era mare sportiv pe la Galați. A lăsat cantonamentul să vină acasă pentru că s-a lovit la picior și a venit acasă să moară. Făcea hockey. E cumplit! Un adult care a intrat, mai de dimineață, când a izbucnit focul, să salveze ceva de acolo și probabil l-a amețit fumul, a căzut și i-au găsit în interiorul camerei, chiar lângă ușă, pe acest bărbat și pe fiul patronului, erau amândoi chirciți acolo”, a declarat tatăl angajatului pensiunii.

Cine este Cornel Dinicu, patronul complexului turistic Ferma Dacilor

Ferma Dacilor este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate locații din zona Munteniei și aparține lui Cornel Dinicu, un antreprenor din zonă, care locuiește acum la București.

Cu zece ani în urmă, Cornel Dinicu a achiziționat terenurile pe care, ulterior, a dezvoltat afacerea.

„Am tot cumpărat, din aproape-n aproape până am ajuns la 40 de hectare. Apoi ne-am apucat să construim o fermă cu mâncare bio. Inițial a fost pentru mine și familie. Apoi au vrut și prietenii mâncare bio. Și așa am început să livrăm coșuri cu mâncare bio. Nu era, la vremea respectivă, nimeni să livreze un coș complet: ouă, lapte, brânză, salam, miere, ulei presat de floarea soarelui. Așa că ne-am apucat noi să livrăm coșuri complete cu mâncare bio, cu de toate, ca la supermarket”, a povestit Cornel despre începuturile businessului, într-un material publicat de obsevatorulph.ro, în noiembrie 2022.

Cornel Dinicu este unul dintre cei mai cunoscuți interlopi ai anilor 2000. Încă din anul 1996, acesta prelua șefia clanului de bodyguarzi din Regie. În acea perioadă, Dinicu era deja implicat într-un scandal de amenințare și lovire. Bătuse un tânăr și a fost condamnat la patru luni de închisoare, însă, potrivit informațiilor de la vremea respectivă, primise și grațiere.

În anii 2000, a apărut în spațiul public un mare scandal, scandalul ”Portbagajul”, care include inclusiv oameni influenți din poliție, oameni din politică, pentru că deja Cornel Dinicu devenea un om de încredere al unora dintre politicienii importanți de atunci. Vorbim despre Doru Ioan Tărăcilă, fost ministru al Internelor.

În ianuarie 2000, Cornel Dinicu și alți doi complici ai săi erau acuzați că au furat 500.000 dolari și, de asemenea, un kilogram de aur din mașina unui alt interlop celebru, Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din Giulești. Unul dintre complicii săi, potrivit presei de atunci, era răpit de Bucurenciu pentru a da informații despre cine participase la acest jaf imens.

A urmat un scandal imens în poliție, pentru că s-a presupus faptul că au existat complici și în rândul polițiștilor de atunci, în așa fel încât acest scandal a dus la destituirea șefului Poliției Capitalei și la destituirea unor ofițeri importanți de la crimă organizată. Cornel Dinicu se bucura de protecție din partea politicienilor, având în vedere că el lucra chiar pentru ministrul de Interne de la vremea respectivă.

Nu după mult timp, respectiv la câteva luni, un alt scandal îl viza pe Dinicu. În anul 2000, în luna mai, poliția primea informații despre faptul că în casa lui se găsea un arsenal adevărat de arme.

Polițiștii au mers acolo și au găsit un cu aer comprimat, o stație de emisie-recepție, 47 e cartușe, un încărcător semicircular pentru cartușe, o sabie de tip ”Ninja”, o baionetă, un baston metalic și mai multe cuțite. Apoi, acesta era acuzat de faptul că deținea în mod ilegal arme și muniție.

În 2005, a urmat un scandal și mai mare, scandalul ”Rafo”, când frați Iancu erau acuzați de fapte grave și când au fost arestați toți bodyguarzii fraților Iancu, în frunte cu Cornel Dinicu, cel care era șeful lor. I-au agresat fizic pe ziariștii prezenți la tribunal.

Al cincilea scandal în care Cornel Dinicu a fost implicat este scandalul diamantelor. Aici vorbim despre legături chiar cu persoane influente din Rusia, inclusiv spion ruși, și au existat rapoarte care includeau numele lui din Dinicu într-o operațiune de comerț cu diamante din Sierra Leone, potrivit Antena 3.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!