Aproape 100 de pacienţi ai medicului Gheorghe Burnei cer să le fie verificate intervenţiile, pentru a vedea dacă au fost făcute corect sau au fost victimele unor experimente. Oamenii vor să aibă acces la fişele medicale, iar acestea să fie interpretate de specialişti.
Printre pacienţii doctorului se numără şi copilul unui om de afaceri din Iaşi.
Familia Constantin și Irina Măzărianu au pus la bătaie întreaga muncă și aproape toată averea pentru a-și vedea fiul sănătos. Familia Măzărianu și-a pus toate speranțele în doctorul Gheorghe Burnei. Au acceptat să cheltuiască oricât și să îndure orice umilință, pentru că știau de la toți, chiar și de la medicii din străinătate, că numai „Îngerul Burnei” le poate vindeca copilul.
Potrivit 7est.ro, omul de afaceri spune că a cheltuit 187.000 de euro pentru operațiile la care a fost suspus fiul său. Socoteala nu privește banii dați pe drumuri, cazări și alte nevoi.
„Banii îi dădeam sub forma unor sponsorizări sau donații către diverse fundații sau firme. Plăteam diverse simpozioane medicale sau cine mai știe ce acțiuni… Fiul meu nu intra în sala de operație, până nu se făcea confirmarea plății”, a spus Constantin Măzărianu.
Medicul Gheorghe Burnei evita să pună mâna pe bani, dar nu refuza plicurile de la părinții copiilor pe care îi opera. „I-am dat bani și lui, direct în cabinet. Dar, observasem că evita să pună mâna pe bani. îi lăsam fie într-o carte, fie într-un sertar care era deschis. Cu toate acestea, cu o zi înainte să fie reținut, m-a sunat de mai multe ori și mi-a zis să-i dau banii în mână, să nu mai plătesc factura pe care o aveam de plătit. Nu știu ce îl apucase. Joi m-a sunat, a doua zi, vineri, a fost reținut”, a declarat Măzărianu.
Copilul familiei Măzărianu a suferit 13 intervenții chirurgicale la coloană și de fiecare dată „sponsorizările” trebuiau făcute anticipat.
La un moment dat, Gheorghe Burnei a solicitat de la afaceristul ieșean o sponsorizare pentru spital. A cerut să fie montate mai multe aparate de aer condiționat. După ce a primit confirmarea faptului că aceste aparate vor fi livrate, copilul a fost programat la operație. Însă, intervenția chirurgicală nu a început până când aparatele de aer condiționat nu au intrat pe poarta spitalului.
„Am stat cu copilul și cinci săptămâni în spital. Odată a cerut sponsorizare mai multe aparate de aer condiționat. Soțul meu a făcut comandă și le-a plătit. Băiatul nu a intrat însă în operație până când un angajat al firmei nu a adus aparatele la spital”, a povestit Irina Măzărianu.
Fiul familiei Măzărianu are aproape 12 ani. Ultimii șase ani i-a petrecut mai mult prin spitale.
Curtea de Apel Bucureşti decide, marţi, dacă medicul Gheorghe Burnei va rămâne în arest la domiciliu, va fi arestat preventiv, la solicitarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti, sau va fi cercetat sub control judiciar.