„Baza Pro Rapid a fost construită de firmele din grupul Ana pentru juniorii şi jucătorii echipei Rapid şi aşa va rămâne şi după retragerea mea de la club. Prin preluarea clubului de către domnul Nicolae Cristescu şi ceilalţi investitori nu înseamnă că echipa se va muta de la Pro Rapid. Eu mă retrag şi cesionez baza sportivă cu tot ce este acolo, clădiri, terenuri şi aşa mai departe către cei care urmează să cumpere clubul”, a spus Copos.
George Copos a menţionat că nu a girat niciodată vreun credit cu baza Pro Rapid. „Situaţia juridică a bazei este foarte clară şi nu s-a schimbat niciun moment. Am văzut că au apărut informaţii conform cărora am pierdut baza, dar acestea sunt numai şi numai dezinformări. Niciodată nu am garantat niciun credit cu baza Pro Rapid. Nu puteam să fac aşa ceva, acolo societăţile din grupul nostru au construit special pentru copiii rapidişti”, a precizat oficialul, comentând informaţiile apărute pe site-ul digisport.ro.
El a adăugat că toate clădirile de la baza Pro Rapid aparţin Asociaţiei Pro Rapid, iar terenurile de fotbal sunt în proprietatea statului. „Ca să fie totul clar, clădirile de la Pro Rapid, hotelul, birourile, sala de fitness şi refacere şi celelalte dependinţe aparţin Asociaţiei Pro Rapid. Terenurile de fotbal sunt ale statului şi sunt folosite conform contractului pe care îl avem cu statul. În plus, în 2004 sau 2005 am mai cumpărat în continuarea bazei un teren de 100.000 de metri pătraţi prin Ana Residences”, a explicat acţionarul grupării giuleştene.
George Copos negociază vânzarea clubului Rapid către omul de afaceri Nicolae Cristescu şi asociaţii acestuia, oficializarea tranzacţiei urmând să se producă zilele următoare. Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.
Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.
La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.
SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.
La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.