Coreea de Nord a testat cu succes o nouă ”rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune” în weekend, a anunţat duminică agenţia de presă nord-coreeană ACTC, relatează AFP.
Tirurile, efectuate sâmbătă şi duminică, au avut loc în prezenţa unor înalţi oficiali nord-coreeni, potrivit agenţiei de presă nord-coreene, care afirmă că testele au avut fost efectuate succes.
Rachetele au parcurs o traiectorie de 1.500 de kilometri, înainte de a-şi atinge ţinta, care nu a fost precizată de ACTC.
Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să îşi continue programele de arme nucleare şi rachete balistice.
Dar, deşi este afectată de numeroase sancţiuni internaţionale, Coreea de Nord şi-a dezvoltat rapid capacităţile militare în ultimii ani sub conducerea liderului Kim Jong Un.
Coreea de Nord a efectuat mai multe teste nucleare şi a testat cu succes rachete balistice capabile să atingă SUA, notează AFP.
Testul cu rachetă efectuat de către Coreea de Nord reprezintă ”ameninţări” pentru vecinii săi
Testul cu rachetă efectuat în acest weekend reprezintă ”ameninţări” pentru vecinii săi, a reacţionat duminică Pentagonul, relatează AFP.
„Această activitate subliniază dezvoltarea continuă de către Coreea de Nord a programului său nuclear şi ameninţările pe care aceasta o reprezintă pentru vecinii săi şi comunitatea internaţională”, a indicat Pentagonul într-un comunicat.
Coreea de Nord a efectuat tiruri pentru a testa o nouă ”rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune” în weekend, primul test din luna martie, a anunţat luni agenţia de presă nord-coreeană ACTC.
Rachetele, fotografiate de ACTC, au parcurs o traiectorie de 1.500 de kilometri, înainte de a-şi atinge ţinta, nespecificată de agenţia de presă nord-coreeană, care face referire la ”arme strategice de mare importanţă”.
Statele Unite „vor continua să monitorizeze situaţia şi se vor consulta îndeaproape cu aliaţii şi partenerii noştri”, se precizează într-un comunicat al Comandamentului american pentru zona Indo-Pacific.
Coreea de Nord îi trimite la muncă silnică pe cetăţenii care nu respectă măsurile anti-Covid
Puterea americană şi-a reiterat angajamentul ”solid” de a apăra Coreea de Sud şi Japonia împotriva Phenianului. Aproape 28.500 de soldaţi americani sunt staţionaţi în sudul peninsulei.
Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să îşi continue programele de arme nucleare şi rachete balistice.
Dar, deşi este afectată de numeroase sancţiuni internaţionale, Coreea şi-a dezvoltat rapid capacităţile militare în ultimii ani sub conducerea liderului Kim Jong Un şi a efectuat mai multe teste nucleare şi a testat cu succes rachete balistice capabile să atingă SUA.