Celula „Beyond Parallel”, creată special pentru Peninsula Coreea, se bazează pe surse din interiorul serviciilor secrete din mai multe ţări, precum şi de informaţii şi declaraţii ale transfugilor nord-coreeni, date online şi de imagini luate prin sateliţi.
Aceleaşi surse au stabilit că, la ora actuală, Phenianul ar deţine, în afară de cele 13 situri, încă şapte de acest fel – în total, 20.
„Aceste baze nu au fost sistate”, a explicat unul dintre responsabilii programului Beyond Parallel. „Activitatea continuă”, a avertizat aceeaşi sursă.”Toată lumea se teme că Trump a acceptat un acord greşit”, a continuat sursa, adăugând că „ei (nord-coreenii) ne-au arătat un singur sit de teste şi au dezactivat alte câteva situri. În schimb, au obţinut un acord de pace.”
În urma summit-ului din Singapore, Donald Trump şi Kim Jong-un din luna iunie, Phenianul a suspendat oficial programul său nuclear şi testele cu rachete. Coreea de Nord a mai promis că va proceda la fel şi cu principalul complex nuclear al ţării.
Din studiul CSIS mai rezultă că există un sit secret într-o regiune montană la 150 km de Seul, după cum au evidenţiat imaginile prin satelit. Acest sit, Sakkanmol şi încă 12 situri de acest fel nu ar fi funcţionale pentru lansări de rachete, chiar dacă ar exista o posibilitate de acest fel în caz de urgenţă.
Aceste situri sunt repartizate în trei centuri, cea mai îndepărtată de Coreea de Sud fiind destinată siturilor de rachete balistice intercontinentale.
Miercuri, preşedintele american Donald Trump a anunţat că va avea o nouă întâlnire cu liderul de la Phenian,. Kim Jong-un, la începutul lunii ianuarie 2019.