Cori Grămescu dezvăluie cele mai frecvente greşeli care ne împiedică să slăbim. Cele 5 metode eficiente cu ajutorul cărora putem scăpa de povara kilogramelor în plus

Obezitatea este a patra cauză de deces în întreaga lume, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, și una dintre cauzele majore ale apariţiei bolilor cardiovasculare, cancerului și diabetului de tip 2. Dacă 2-3 kg în plus nu ar trebui să ne îngrijoreze, tot ce depăşeşte aceste cifre ar trebui să ne alarmeze şi să ne determine să luăm măsuri.
Mircea Filipescu
07 apr. 2024, 21:31
Cori Grămescu dezvăluie cele mai frecvente greşeli care ne împiedică să slăbim. Cele 5 metode eficiente cu ajutorul cărora putem scăpa de povara kilogramelor în plus

Cori Grămescu, nutritionist si instructor de fitness, are o serie de recomandări pentru persoanele care se confruntă cu un număr mare de kilograme în plus.

Specialista inventariază motivele care ne împiedică cel mai frecvent să pierdem grăsimea în exces şi face o listă a practicilor corecte de slăbire.

Cori Grămescu dezvăluie 5 metode eficiente prin care scapi de excesul ponderal

Iată 5 lucruri care te împiedică să slăbești dacă îți dorești să scapi de mai mult de 15 kg.

1. Te ghidezi după emoții – motivație, optimism, chef , toate astea sunt în mod egal urmate de stres, supărare, nemulțumire și frustrare. Câtă vreme îți ancorezi excesiv procesul de slăbire în cum te simți, vei avea dificultăți reale să îl parcurgi pe termen lung.

Când ai mult de slăbit trebuie sa te gândești la procesul de slăbire ca la reconstrucția unei case cu probleme de rezistență. Ai de refăcut structura hormonală și musculară a corpului, apoi ai de remodelat părți din corpul tău și ai de înfrumusețat rezultatul final cu finisaje – îmbunătățit pielea, părul și unghiile. E un proces care necesită structura, emotivitatea excesivă nu face decât să te destabilizeze.

Citeste si Cum să slăbești 20 de kilograme în șase luni. Sfaturile nutriționistei Cori Grămescu

2. Nu ai un sistem de suport de oameni cu obiceiuri sănătoase. Dacă toate prietenele tale sunt veșnic cu prăjitura în dinți și nu fac niciun fel de mișcare, și nimeni din familie nu pune preț pe felul în care arată sau pe sănătatea lor, e complicat să găsești suport și motivație la ei.

Caută să te alături comunităților de femei care sunt preocupate de astfel de lucruri, pentru a putea să înveți și să te energizezi de la ele în procesul tău de slăbire. Caută prietene care să te încurajeze și să te susțină când le spui ca vrei să îți modifici corpul, nu să îți dea o prăjitură pe la nas ca să se asigure ca nu ești mai bună decât ele.

3. Nu ai un plan de acțiune solid și te bazezi pe “o să văd cum mă descurc”. Planificarea merge în 2 direcții – prima este să te ferești de ispite și triggere, a doua e să ai un schelet alimentar și comportamental corect și aliniat cu obiectivul de slăbire. Ambele sunt importante.

Să mergi în locuri unde ai ce să mănânci, să ai o dietă planificată și o listă de cumpărături e o parte din poveste. A doua parte e să iei distanța de mediile și oamenii care te trag în jos și de destabilizează de la atingerea obiectivului tău.

4. Te limitezi să monitorizezi doar cantarul și nu ai metrici coerente de succes în procesul tău de slăbire. Scăderea greutății e inconstantă, fluctuează mult cu fazele ciclului menstrual și nu spune suficient despre calitatea metabolismului.

Monitorizează și variațiile în cm, fă-ți poze dezbrăcată, măsoară regularitatea ciclului menstrual și a digestiei, evaluează starea generală de sănătate, nivelul libido-ului și tonusul mental. Așa ai o imagine mai clară și mai complexă a procesului tău de slăbire.

Citeste si Dieta prin care scapi de balonare și retenție de apă. Cori Grămescu: „Eu am slăbit 40 de kilograme”

5. Ai mentalitatea “de luni”. Multe femei nu înțeleg ca slăbirea nu poate fi desprinsă de viața de zi cu zi, ca odată încheiat procesul de slăbire nu mai poți reveni la stilul de viață anterior dacă vrei să îți păstrezi greutatea și mai ales ca slăbirea trebuie să fie aliniată cu agenda socială curentă a fiecărui om. Nu e ceva ce te izolează social și nici nu e eficient să aștepți momentul acela ideal în care o să ai timp și chef și energie să slăbești. Pentru ca se tot acumulează kilograme, sistemul hormonal.

Se destabilizează tot mai mult și metabolismul și și sănătatea sunt tot mai afectate de obezitate. Nu faci decât să îți semnezi contractul pentru o viață nesănătoasă și afectată de consecințele obezității, de fiecare dată când decizi să mai aștepți o lună, o săptămână, o perioadă mai bună.

 

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Reduceri la călătoriile cu trenul către alte țări! Oferta momentului de la CFR Călători
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Abonații Netflix de delectează cu un film de zile mari. Producția a rupt topurile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Șofer beat și drogat provoacă accident grav în Hunedoara
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!