Cori Grămescu dezvăluie „rețeta” slăbirii până la sărbători: „Undeva între 2-5 kg pe lună”. Ce spune despre postul intermitent

Cori Grămescu dezvăluie "rețeta" slăbirii până la Crăciun și susține că dacă ne odihnim suficient și mâncăm ce trebuie, ne putem răsfăța și cu ceva dulce. Însă, procesul este unul lung și nu trebuie să ne înfometăm ca să scăpăm de kilogramele în plus, pentru că apoi sunt șanse mari să le punem la loc.
Alina Costache
07 nov. 2023, 15:24
Cori Grămescu dezvăluie

Cori Grămescu dezvăluie „rețeta” slăbirii până la sărbători. „Depinde foarte mult de câte kg avem de pierdut, ca punct de plecare. Un ritm alert de slăbire înseamnă undeva între 2-5 kg pe lună sau 4-5% din greutatea corporală de plecare.

O astfel de slăbire se operează cu o intervenție destul de solidă în stilul nostru de viață – mă refer aici la schimbări de meniu, creșterea numărului de ore de somn, a orelor de activitate fizică și antrenament sportiv și creșterea preocupării pentru managementul stresului. 

Este important să nu ne orientăm spre rezultate pe termen scurt – diete drastice, programe de detox cu sucuri sau suplimente nutritive – pentru că acestea atrag fluctuații mari de greutate urmate de îngrășare foarte rapidă.

Un plan corect pe termen lung este cel care ne ajută să și arătăm bine în proces și să ne și simțim bine, nu doar să pierdem kilograme pe cântar, pentru că vă garantez că nu stă nimeni cu cântarul în poșetă să se cântărească mereu”, a declarat Cori Grămescu.

Citește și: Dieta prin care scapi de balonare și retenție de apă. Cori Grămescu: „Eu am slăbit 40 de kilograme”

Cori Grămescu dezvăluie „rețeta” slăbirii până la sărbători

Dacă vrem să slăbim până la sărbători, nutriționistul sugerează să renunțăm la alcool, dulcurile procesate, produsele de patiserie etc. Este foarte important ca alimentația să fie curată și să includă multe legume și leguminoase.

Acestea fiind zise, dacă totuși vrem să scăpăm de câteva kilograme în următoarea perioadă, ne ajută să renunțăm la alcool, la dulciurile procesate și produsele de patiserie, la snacks-uri și “crănțănele” (biscuiți, cornulețe, covrigei, semințe, arahide prăjite) și la brânzeturile și mezelurile grase (salamuri, cârnați, brânzeturi cu mai mult de 14% grăsime – brânză telemea, cășcaval, brânză de burduf, brânzeturi măturate).

E important să avem o alimentație curată, cu multe legume și leguminoase, pește și carne slabă, fructe de sezon, cantități moderate de cereale integrale neprocesate și grăsimi sănătoase – măsline, nuci crude, avocado.

Legume, carne slabă, pește, fructe, lactate slabe, dacă mâncăm lactate, leguminoase, cereale neprocesate, nuci crude, măsline sau avocado. Dacă mâncăm la fiecare masă în felul acesta, acordând atenție proteinelor și legumelor, e foarte ușor să atingem o greutate corporală sănătoasă și să avem un corp armonios și plin de energie.

Slăbim dacă atingem constant țintele de deficit caloric, nu prea contează cât de des mâncăm decât din perspectiva retenției comportamentelor sănătoase. Unii oameni se simt mai bine cu mai multe mese, alții din contră, pot mânca ușor două mese principale și un snack mic„, a mai spus Cori Grămescu, pentru Unica.ro.

Cori Grămescu: „Femeile cu dezechilibre hormonale nu ar trebui să țină post intermitent”

Nutriționistul crede că atunci când urmezi acest regim de viață trebuie să ai în vedere anumite lucruri. În primul rând, trebuie să ai grijă cum gestionezi stresul, pentru că riști să devii mai nervoasă când nu mănânci la intervale regulate.

Ce e important de spus e că dacă decideți pentru post intermitent, e mai bine (mai ales dacă sunteți sedentari) să faceți fereastră de fasting după-amiază, asta pentru a scădea rezistența la leptină, că e cu atât mai important să aveți grijă la aportul proteic (țineți minte, nu asimilăm mai mult de 20-30 de g. de proteine la o masă în mod natural) și să aveți mare grijă cu gestionarea stresului, care tinde să fie perceput mai agresiv când nu mâncăm la intervale regulate.

Cu alte cuvinte, postul intermitent nu vă scutește de a socoti porțiile alimentare consumate și nici de a urmări caloriile mâncate dacă vreți să slăbiți și, în general, e mai bine să mâncați prima masă în prima parte a zilei, până în ora 10.

Femeile cu dezechilibre hormonale nu ar trebui să țină post intermitent, mai ales dacă suferă de sindrom de ovare polichistice, endometrioză, adenomioză sau tiroidită autoimună Hashimoto, pentru că aceste afecțiuni sunt influențate negativ de creșterile anormale de cortizol, care sunt foarte comune în regimurile de tip intermitent fasting și, de asemenea, dacă suferiți de constipație, gastrită sau colon iritabil nu e sănătos să mâncați cantități atât de mari de mâncare la o singură masă„, a mai spus vedeta.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De unde provine, de fapt, cuvântul ”mulțumesc” și cum a ajuns în limba română. Și tu îl folosești zilnic, dar nu știi asta
Capital.ro
Se schimbă banii în Europa. Anunțul BNR pentru cei care preferă bani cash
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Un student i-a câștigat de clienți pe toți liderii lumii. Povestea fabuloasă a unei invenții
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordin în România. Sunt obligați să plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Noul șef al armatei ucrainene vorbește despre strategia de a învinge armata rusă și recucerirea Crimeei
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!