Mierea de coriandru, balsam pentru stomac
Persoanele care suferă de ulcer sau de gastrită hiperacidă pot consuma până la opt lingurițe de miere de coriandru pe zi. Este un tip de miere pentru care se folosește coriandru recoltat numai în zona Dobrogei.
Cristalizarea îi confirmă orginalitatea. Este bogată în antioxidanți și alți compuși valoroși pentru sănătate. Datorită pH-ului său alcalin, acționează ca un veritabil pansament pentru stomac. Mai mult, protejează ficatul și tratează și alte probleme digestive: balonare, constipație, indigestie.
Uleiul esențial combate balonarea
Coriandrul ajută și la calmarea durerilor abdominale și la favorizarea eliminării gazelor intestinale dacă este luat sub formă de ulei esențial. Într-o linguriță cu miere, se pun 3-4 picături de ulei și se repetă procedura de 3 ori pe zi.
Acest tip de ulei îmbunătățește și activitatea stomacului, fiind ideal după mesele copioase, când tranzitul digestiv în general este îngreunat.
De asemenea, alungă paraziții intestinali, stările de greață și diareea. Pentru a obține rezultate bune pe termen lung, este indicată administrarea uleiului pe o perioadă de până la o lună și jumătate.
Atenție! Uleiul de coriandru este contraindicate copiilor sub 6 ani, gravidelor și persoanelor diagnosticate cu ulcer.
Citeşte şi A ars o funză de dafin în camera. Iată ce efecte a avut
Leac care reduce arsurile și crampele
Atât aciditatea stomacală, cât și durerile cauzate de gastrită sunt eliminate cu puțin oțet de mere și coriandru. Sunt de ajuns 3 lingurițe de oțet într-un pahar cu apă la temperatura camerei pentru a scăpa de arsuri. Este un remediu care alungă și crampele intestinale.
În plus, dacă este adăugat în salate, acest oțet are efectul de a stimula digestia. Pentru a nu-și pierde din proprietăți, trebuie păstrat într-un loc răcoros și ferit de lumină.
Infuzia de semințe crește apetitul
Persoanele care n-au poftă de mâncare și cele care se confruntă cu balonarea și flatulența pot lua 3 căni de ceai de coriandru pe zi, înaintea meselor principale.
Ceaiul se prepară prin infuzarea timp de 15-20 de minute a unei lingurițe de semințe de coriandru zdrobite în 250 ml de apă clocotită. Pentru stimularea digestiei, ceaiul acționează mai bine dacă este luat după masă.
Alături de mentă și siminoc, semințele de coriandru susțin buna funcționare a ficatului și colecistului. Se face un amestec de 2 lingurițe de siminoc, 2 de mentă și una de coriandru.
Din el se ia o lingură și se combină cu 2 căni de apă clocotită. După o jumătate de oră, se strecoară și se bea în 3 etape, de-a lungul unei zile, înaintea mesei.
Citeşte şi Descoperă leacuri naturale pentru o bilă „leneşă”
Semințele cresc secreția biliară
Folosite în diverse preparate, cum sunt supele, ciorbele și pastele, semințele de coriandru stimulează secreția de bilă, ceea ce contribuie la o mai bună digestie.
În plus, asigură eliminarea gazelor intestinale și previn diareea. O altă variantă de a le consuma în aceste scopuri este să fie zdrobite semințe de coriandru, cam atât cât intră într-o linguriță, și să fie lăsate 15 minute într-o cană plină cu apă clocotită. Procedura trebuie repetată de 3 ori de-a lungul unei zile pentru o mai mare eficacitate.
Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro