Corina Creţu: Afilierea la PPE este ultimul scut al lui Traian Băsescu

Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedinte al PSD, a declarat vineri, la Braşov, că unul dintre principalele mesaje pe care cetăţenii României trebuie să-l perceapă, în perspectiva alegerilor europene, este că europarlamentarii PDL, 'dintre care o parte sunt acum la PMP', au denigrat România, iar 'afilierea la PPE este ultimul scut al lui Traian Băsescu'.
Romania TV
28 mart. 2014, 13:16
Corina Creţu: Afilierea la PPE este ultimul scut al lui Traian Băsescu

Corina Creţu a subliniat că victoria USD la alegerile europarlamentare este importantă deoarece candidaţii săi reprezintă social-democraţia europeană care îşi propune să aibă, în următorul mandat, şi preşedintele Comisiei Europene, astfel încât popularii europeni să fie sancţionaţi pentru modul în care au guvernat ţările lor.

Pe de altă parte, ea a amintit ‘particularitatea’ delegaţiei române, care spre deosebire de altele care au găsit consens, a trebuit să facă faţă regimului Băsescu. În acest sens, ea a subliniat că europarlamentarii PDL, dintre care o parte sunt la Mişcarea Populară acum, au denigrat România, iar această afiliere la PPE este ‘ultimul scut’ al lui Traian Băsescu.

‘L-am auzit ieri pe domnul Blaga spunând că obiectivul lor în aceste alegeri este ca România să fie privită demn şi de pe picior de egalitate cu toate celelalte state ale Europei. Dar, în acelaşi timp, europarlamentarii PDL votează împotriva acestor lucruri. Doamna Macovei însăşi tot ieri spunea că România trebuie să rămână sub monitorizare. (…) Delegaţia bulgară a fost unită şi au cerut toţi, de la socialişti la populari, ridicarea mecanismului, iar noi ne-am luptat cu românii şi cu doamna Macovei, care a cerut menţinerea mecanismului. Sunt detalii împotriva României şi a cetăţenilor români. Acest lucru trebuie să îl spunem românilor: că ei vorbesc o limbă în România şi votează altceva acolo’, a spus Creţu, citata de Agerpres.

În acelaşi context, vicepreşedintele PSD a afirmat că românii îşi doresc un preşedinte care va fi opusul lui Traian Băsescu. Le putem da asigurări încă de pe acum că indiferent cine va fi candidatul la preşedinţie, va fi un om ‘consensual, care nu va dezbina naţiunea română, care nu se va război cu adversarii politici şi care va respecta Constituţia’.

‘Domnul Ponta este şi un prim-ministru favorit în sondaje, şi un premier foarte bun. Acum analizăm împreună cu conducerea partidului să găsim cele mai bune soluţii atât în beneficiul ţării, cât şi al nostru, în ceea ce priveşte alegerea candidatului la prezidenţiale’, a spus ea.

Totodată, ea a precizat că abandonarea USL de către PNL a fost un moment extrem de greu, care a pus PSD în situaţia de a alege între două variante fie de a face alianţă cu UDMR, fie de a abandona puterea. ‘Ne-a pus în situaţia de a alege între două variante: prima, de a face această alianţă cu UDMR şi, sigur, au două ministere cu oameni care au demonstrat că sunt profesionişti şi a doua, să cedăm puterea lui Traian Băsescu şi oamenilor săi. (…) Acesta este lucrul pe care trebuie să-l spunem cetăţenilor ţării şi oamenilor din Transilvania – ştim bine cu toţii care sunt sensibilităţile în judeţele din Ardeal – că, practic, noi servim interesul naţional şi cu această alianţă ne ducem mai departe misiunea noastră de a merge pe drumul cel bun’, a menţionat ea.

Ea a subliniat că, datorită PSD şi actualei guvernări, România are, din punct de vedere economic, rezultate pe care nu le-a mai avut de zeci de ani de zile.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scrisoarea de garanție bancară – un instrument financiar din ce în ce mai popular în România
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'