„Este atributul suveran al fiecărui stat membru modul în care se organizează atât din punct de vedere administrativ, cât și din punct de vedere al alegerilor în ceea ce privește administrația locală. Ceea ce ne interesează pe noi cu adevărat la Comisia Europeană este de a avea o administrație capabilă, o administrație care să poată absorbi fondurile europene, să poată elabora strategii privind dezvoltarea orașelor, dezvoltarea regională, ne interesează colaborarea îndeaproape a primarilor cu autoritățile locale și de asemenea cu Guvernul național ca și cu Comisia Europeană„, a susținut Corina Crețu, la evenimentul găzduit de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, potrivit Agerpres.
Comisarul european a făcut această precizare, fiind întrebată cum comentează alegerea primarilor din primul tur.
Corina Crețu a spus totodată că, în cazul în care există cea mai mică bănuială privind folosirea neadecvată a fondurilor europene, Comisia Europeană întrerupe plățile, dar a menționat că se bazează foarte mult pe autoritatea de audit din România.
„În ceea ce privește regularitatea și legalitatea cheltuielilor, sigur, Comisia Europeană adoptă această politică a toleranței zero față de fraudă. Comisia Europeană întrerupe plățile în momentul în care există cea mai mică bănuială privind folosirea neadecvată a fondurilor europene și din acest punct de vedere veghem asupra regularității cheltuirii fondurilor europene, dar ne bazăm foarte mult pe autoritatea de audit din România, care în ultimii ani a devenit foarte riguroasă și performantă„, a completat ea.