Corina Creţu: Premierul nu a fost invitat la CSAT ca să fie UMILIT. Băsescu nu e dispus să coabiteze

Europarlamentarul Corina Creţu a declarat, joi, la România TV, că premierul Victor Ponta a avut motive justificate să părăsească şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării câtă vreme subiectul recâştigării credibilităţii României a fost introdus special pe ordinea de zi de către preşedintele Băsescu pentru a genera tensiuni în cadrul şedinţei.
Romania TV
27 sept. 2012, 11:21
Corina Creţu: Premierul nu a fost invitat la CSAT ca să fie UMILIT. Băsescu nu e dispus să coabiteze

„Gestul de a pune pe ordinea de zi acest punct arată că preşedintele nu este dispus să coabiteze. Imaginea României este un subiect pe care există două păreri. Noi considerăm că preşedintele Băsescu a adus grave prejudicii de imagine distorsionând ce s-a întâmplat peste vară. Pe de altă parte, consider că România are o problemă majoră fiind condusă de un preşedinte care a fost rejectat de 88% din populaţie, dar impus de hotărârea a şase oameni de la Curtea Constituţională şi bineînţeles de presiunile partizane ale unor comisari PPE”, a declarat Corin Creţu, la România TV.

Creţu apreciază că Băsescu ar fi trebuit să reia rolul constituţional de mediator între puterile statului şi să încerce să coabiteze cu guvernul USL. „Acest punct pe ordinea de zi a fost pus deliberat pentru a crea divergenţe. Cred că premierul a avut dreptate, nu cred că a fost invitat la CSAT ca să fie umilit şi nu are de ce să accepte această chestiune. Avem de partea noastră cele 8,5 milioane de cetăţeni care s-au prezentat la vot”, a conchis europarlamentarul social-democrat.

Primul-ministru Victor Ponta a părăsit, joi, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la mai puţin de o oră de la începerea reuniunii, informează România TV. Reuniunea a reprezentat prima întâlnire dintre primul-ministru şi şeful statului după referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Potrivit România TV, motivul a fost un diferend între premier şi preşedinte pe marginea unui punct aflat pe ordinea de zi a CSAT, anume strategia de refacere a imaginii României după criza politică generată de suspendarea preşedintelui. Şedinţa CSAT continuă după plecarea lui Victor Ponta.

Jurnaliştii aflaţi la Palatul Cotroceni nu au putut să îl întrebe pe premier de ce a plecat de la şedinţă, deoarece ziariştii nu au acces decât la Centrul de presă, scrie Mediafax.

Deocamdată, Administraţia prezidenţială nu a făcut niciun comentariu în legătură cu plecarea premierului de la şedinţa CSAT.

De asemenea, deşi de obicei imediat după începerea şedinţelor CSAT jurnaliştilor prezenţi la Cotroceni le erau remise cadrele video înregistrate de cameramanul oficial, în care puteau fi văzuţi participanţii la şedinţă, joi nu s-a întâmplat acest lucru.

Conform art. 6 alin. 3 din Legea CSAT, „Consiliul Suprem de Apărare a Ţării lucrează în prezenţa a cel puţin două treimi din numărul membrilor săi şi adoptă hotărâri prin consens”.

Potrivit ordinii de zi anunţate miercuri de Preşedinţie, primul punct era „strategia pentru refacerea credibilităţii României”.

Premierul Victor Ponta a sosit la Cotroceni la ora 11.05, pentru a participa la şedinţa CSAT. Aceasta a început în jurul orei 11.15.

Palatul Victoria a confirmat miercuri că premierul va participa la reuniunea CSAT, convocată de către preşedintele Traian Băsescu, aceasta fiind prima întâlnire dintre primul-ministru şi şeful statului după referendumul de demitere a lui Băsescu.

Şedinţa CSAT de joi are pe agendă, printre altele, strategia pentru refacerea credibilităţii României, starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene, evaluările privind ameninţările la adresa securităţii naţionale.

În 30 iulie, după referendumul de demitere a preşedintelui, premierul Victor Ponta a declarat că va face tot posibil să nu mai interfereze cu Traian Băsescu dacă acesta va reveni la Palatul Cotroceni şi că nici măcar nu va mai participa la şedinţele CSAT, spunând că, dacă sunt documente importante, Băsescu poate să i le transmită spre semnare.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!