Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, primele declarații după tragedia în care au murit opt oameni: „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă”

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a apărut pentru prima dată în public la patru zile de la tragedia în care opt persoane au murit, la priveghiul fiului său de 11 ani, care și-a găsit sfârșitul în incendiu.
Alina Costache
29 dec. 2023, 20:27
Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, primele declarații după tragedia în care au murit opt oameni: „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă”
Primele declarații făcute de Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor

Patronul de la Ferma Dacilor a fost surprins la priveghiul fiului său de 11 ani, mort în incendiul devastator în care alte șapte persoane și-au găsit sfârșitul. Cornel Dinicu este convins că focul a fost pus de cineva care a vrut să îi îngroape afacerea.

În tot acest timp, o anchetă este în desfășurare și apar acuzații tot mai grave chiar de la vârful ministerului de Interne. Șeful DSU spune că inspectorii ISU Prahova au făcut controale în funcție de interese.

Îndoliat, cu portretul fiului în brațe și consolat de apropiați, Cornel Dinicu a mers la priveghiul fiului său, Victor. Acesta și-a spus propria versiune asupra tragediei: e convins că o mână criminală a pus focul.

„Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”, a declarat Cornel Dinicu, pentru Observator News.

Citește și: Câți bani i-au intrat în conturi lui Cornel Dinicu de la Ferma Dacilor. Ancheta după tragedia de la Tohani a scos la iveală nereguli grave. Arafat: ”În 2019, acest complex putea fi închis. Aveam baza legală pentru asta”

Autoritățile se întrec acum în anchete, pe măsură ce neregulile de la Ferma Dacilor sunt tot mai evidente. Inspectorii ISU l-ar fi protejat pe administratorul complexului care nu avea autorizație de securitate la incendiu, în loc să-ș sancționeze.

„În 2019, în cadrul controlului care s-a făcut, acest amplasament putea să fie închis”, a declarat Raed Arafat.

„Organizarea controlului la Ferma Dacilor s-a realizat prin încălcarea documentelor de planificare şi neasigurarea pregătirii controlului, conform regulamentului privind activitatea preventivă desfăşurată de IGSU şi unităţile subordonate. Deci aici probabil că putem vorbi şi de un fals în documente”, a declarat Benone Duduc, adjunct IGSU.

Prim-adjunctul inspectorului şef ISU Prahova a condus 2019 inspecţia la Ferma Dacilor, în pofida faptului că nu avea atribuții de control, arată raportul șefilor săi. Între timp, Dumitru Elisei Tiberiu s-a pensionat pentru că din cauza suspiciunilor i s-a retras accesul la informații clasificate. Acesta ar fi făcut presiuni asupra inspectorilor și ar fi modificat documente.

Citește și: Ferma Dacilor, ridicată fără autorizație de construcție. Cornel Dinicu nu este proprietarul pensiunii în acte, ci doar cu numele

„O altă constatare. Impunerea unei stări de temere şi presiune asupra inspectorilor, care se împotriveau stilului de conducere practicat în scopul obţinerii unor interese personale”, adaugă Duduc.

Un prim raport indică faptul că cele opt victime care și-au pierdut viața ar fi avut șansa să scape. Deși complexul avea detectoare de fum, centrala de alarmă nu a funcționat.

„Centrala de alarmare pentru fum şi care alarmează în caz de incendiu şi care putea să alarmeze pe cei care dormeau la mansardă, nu era funcţională. Deci clar, dacă această funcţiona, poate că astăzi nu eram aici să clarificăm toată situaţia asta”, a spus Raed Arafat.

Timp de 10 ani, complexul a mai fost controlat de angajați ai Consiliului Județean, Poliției și Ministerul Turismului, dar fără nici o consecință. Nici Direcția Sanitar Veterinară, Protecția Consumatorului și Inspecția Muncii nu au găsit nereguli.

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Bogdan Vlădău nu știe cum să-i mai intre în grații Ginei. Vedeta îl ignoră total, cel puțin pe net
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Autoritățile Române înțeleg Durerea Familiei Române din Leeds, dar Consideră Decizia Britanicilor „Legală și Îndreptățită”
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!