Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA TVR

Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, aflaţi pe primele locuri în urma scrutinului organizat vineri în TVR, dar invalidaţi din cauză că "nu au depus cazierul judiciar", contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA al SRTv, precizând că au declarat pe proprie răspundere că nu au cazier, iar preşedintele principalului sindicat al TVR susţine că votul trebuie refăcut.
Iulian Tudor
20 ian. 2014, 09:39
Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA TVR

Liviu Fetter şi Sorin Burtea au fost validaţi ca reprezentanţi ai salariaţilor Societăţii Române de Televiziune (SRTv) în CA al instituţiei, în ciuda faptului că în urma scrutinului organizat vineri Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au avut cele mai multe voturi, fiind însă descalificaţi din cauză că „nu au depus cazierul judiciar”.

Mihai Rădulescu – care a obţinut 584 de voturi la scrutinul de vineri – a declarat că va contesta rezultatul alegerilor luni, când va depune şi „certificatul de cazier judiciar”.

El a spus că în Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor reprezentanţilor salariaţilor pentru Consiliul de Administraţie al SRTv, aprobat de Comitetul Director, candidaţilor li se cerea prezentarea „cazierului judiciar”. Rădulescu a spus că el a depus declaraţie pe proprie răspundere că „nu are cazier judiciar”, iar „certificatul de cazier judiciar” i-a fost cerut de către Biroul Electoral Central (BEC) din SRTv, printr-un e-mail, duminică, o zi nelucrătoare.

Mihai Rădulescu a mai spus că speră să nu fie pus în situaţia să conteste în instanţă rezultatul alegerilor din TVR.

Sper să nu se ajungă acolo. Dar oricum primii paşi vor fi contestarea acestui verdict, mâine, o dată cu depunerea certificatului de cazier judiciar, pe care mi l-au cerut astăzi, prin e-mail. Eu mâine respect această obligaţie, vin cu certificatul de cazier şi cu contestaţia la Comitetul Director, care a făcut acel Regulament formulat complet aberant. Iar dacă Comitetul Director îşi însuşeşte mai departe verdictul acestui Birou Electoral Central, evident că vom merge în instanţă şi sesizăm şi Avocatul Poporului şi Comisiile parlamentare pentru că s-a viciat rezultatul unui vot cât se poate de legal„, a spus Mihai Rădulescu, citat de Mediafax.

Rădulescu a precizat că şi Cornel Mihalache a făcut o contestaţie la Biroul Electoral Central din TVR, care a fost respinsă. „Eu astăzi (duminică, n.r.) am avut un dialog cu Biroul Electoral Central în care mi-am însuşit din punctele de vedere ale lui Cornel Mihalache şi le-am sesizat (celor de la BEC, n.r.) că sunt ei în culpă şi anume că formularea din Regulament, impusă de Comitetul Director, este ambiguă, este ilogică. Trebuie să prezint declaraţie pe proprie răspundere că nu am cazier judiciar, lucru pe care l-am făcut, ‘sub rezerva’ şi nu cu condiţia depunerii ulterioare a cazierului judiciar. Păi cum să depun cazier, dacă tocmai am declarat că nu am. Trebuia să ceară certificatul de cazier, care-i cu totul altceva„, a spus Mihai Rădulescu.

El a mai spus totodată că termenul impus de Regulament privind depunerea cazierului judiciar „expiră într-o zi nelucrătoare”. „Au fixat poate special duminica. În mod normal, scrie în Codul Civil, art. 2554 care vorbeşte de prorogarea termenului şi care dă libertatea candidatului, oricui, să aducă a doua zi lucrătoare actele necesare, ca la orice alt concurs (…) ori aici s-a luat o măsură abuzivă din start. În loc să îşi recunoască propria greşeală şi să se adreseze Comitetului Director să refacă Regulamentul şi să accepte candidaturile noastre, pentru că ele sunt legale, sunt deja declaraţii că nu am făcut poliţie politică şi că nu avem cazier judiciar pe propria răspundere… Ce vor mai mult? În instanţă lucrul acesta e recunoscut de oricine, că nu ai cazier. Să dovedească că am”, a spus Mihai Rădulescu.

„(…) nu poţi să-mi ceri duminică să aduc certificatul, după ce până acum mi-ai cerut să aduc cazierul pe care eu am declarat că nu-l am. Este o prostie de-a lor pe care nu şi-o asumă şi au luat o măsură scandaloasă pe care sper ca să aibă înţelepciunea Comitetul Director să o repare, pentru că dacă nu se va întâmpla reacţiile vor fi destul de ample din punctul de vedere al salariaţilor. Eu cred că nimeni nu poate accepta frustrarea de a fi privat de votul lui, pe un motiv de-a dreptul scandalos”, a adăugat Mihai Rădulescu.

Biroul Electoral Central din TVR a respins sâmbătă contestaţia lui Cornel Mihalache. BEC a invocat prevederile articolului 6, alineatul 1 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor reprezentanţilor salariaţilor pentru Consiliul de Administraţie al SRTv, aprobat de Comitetul Director. Totodată, BEC a precizat că nu are competenţa să modifice acest regulament.

Preşedintele principalului sindicat al TVR: Votul trebuie refăcut, rezultatul nu favorizează angajaţii

Contactat duminică seară, Dragoş Bocanaciu a declarat că va renunţa la candidatura sa, precizând că acelaşi lucru ar trebui să îl facă şi ceilalţi candidaţi care au fost validaţi.

Eu ar trebui să devin membru supleant. Dar eu nu pot să merg împotriva oamenilor. Eu am fost votat de mai puţin de jumătate dintre cei care i-au susţinut pe Cornel şi pe Mihai (…) Cu colegii mei Cornel şi Mihai au votat după calculele mele 800-900 de oameni. Raportat la câţi au participat la vot, mult peste jumătate (au votat cu cei doi, n.r.). În condiţiile astea, chiar nu ţine nimeni cont de această majoritate clară care a votat cu cei doi? Singura soluţie este ca toţi ceilalţi să anunţăm că renuţăm la această poziţie şi să se organizeze din nou alegeri (…) Rezultatul nu este unul care să favorizeze angajaţii din Televiziunea Română şi din punctul meu de vedere votul trebuie refăcut (…) Nu poţi să reprezinţi o majoritate, când majoritatea chiar nu te vrea„, a spus Dragoş Bocanaciu.

El a precizat că orice regulament, orice lege „se judecă în litera şi în spiritul ei”. „Litera e un pic strâmbă, dar spiritul ei e acelaşi (…) Important este ca dorinţa oamenilor să fie respectată. Poate reuşim să găsim o formulă prin renunţarea mea, a tuturor celorlalţi (…) De fapt şi de drept este o chestie de onoare”, a mai spus Dragoş Bocanaciu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'