Cornel Patrichi a murit! Trupul neînsufleţit, depus la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

Cornel Patrichi a murit! Trupul neînsufleţit al coregrafului va fi depus miercuri, 6 aprilie 2016, începând orele 10.00 în foyerul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".
Filip Stan
05 apr. 2016, 14:02
Cornel Patrichi a murit! Trupul neînsufleţit, depus la Teatrul de Revistă

Cornel Patrichi a murit! Conducerea şi colectivul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” anunţă cu durere în suflete că fostul mare coregraf Cornel Patrichia încetat din viaţă marţi 5 aprilie, după-amiază, la Bucureşti, după o lungă şi grea suferinţă datorată bolii de care fusese diagnosticat: cancer pulmonar.

Pe 1 aprilie, Cornel Patrichi, cel care a debutat ca balerin pe scena Sălii Savoy de pe Calea Victoriei, a împlinit 72 de ani. Şi soţia sa, Cornelia Patrichi a fost mulţi ani solistă a trupei de balet a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Citeşte şi: Soţia lui Cornel Patrichi a refuzat resuscitarea. Ultimele clipe din viaţa marelui coregraf

Pentru profesionalismul şi talentul său unic, dar şi pentru faptul că a colaborat excelent de-a lungul timpului cu trupa Teatrului Tănase, dar şi cu toţi artiştii, în spectacolele de Revistă, în cele de Televiziune, în turnee şi în filme, Alexandru Arşinel, Directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” a decis ca trupul neînsufleţit al celebrului coregraf să fie depus în foyerul Teatrului miercuri, 6 aprilie 2016.

Astfel, toţi aceia care vor dori să îşi ia rămas bun, pot să îi aducă un ultim omagiu începând cu orele 10.00 la sediul din Calea Victoriei nr. 33.

Cornel Patrichia va fi înmormântat joi în Cimitirul din localitatea Pipera.

Cornel Patrichi, supranumit şi ”Regele dansului în comunism”, s-a născut la Bucureşti pe 1 aprilie 1944 şi a absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în acelasi an, ca prim-balerin la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” – pe atunci „Cărăbuş” – unde unchiul său, Nicolae Patrichi era Director Muzical.

Cornel Patrichi a murit! In 1970 s-a angajat la Teatrul „Fantasio” din Constanţa, iar la numai 26 de ani a devenit coregraf. Timp de zece ani a dansat pe scena teatrului, a fost maestro de balet, dar în paralel, a lucrat pentru spectacolele de divertisment din televiziune, făcând aproape zilnic naveta Bucureşti-Constanţa-Bucureşti. A lucrat în TVR cu Alexandru Bocãneț. Valeriu Lazarov, Ovidiu Dumitru. S-a făcut remarcat ca actor şi coregraf în numeroase filme, precum ”Pãdurea pierdutã” (cu ocazia premierei filmului regizat de Andrei Blaier, Cornel Patrichi a cunoscut-o pe viitoarea sa soţie, Cornelia), ”Pentru cã se iubesc”, ”Cântecele mãrii” (1971), ”Veronica” (1972), ”Un august în flãcãri” (1974), ”Bunã seara, domnule Wilde”, ”Actorul și sãlbaticii”, ”Alexandra și infernul” (1975), ”Gloria nu cântã” (1976), ”Eu, tu și Ovidiu” (1977), ”Melodii, melodii” (1978), ”Sfârșitul nopții” (1982), ”Viraj periculos” (1983), ”The King of Communism: The Pomp and Pageantry of Nicolae Ceaușescu” (2002).

Citeşte şi Veste tristă despre Cornel Patrichi. Emilia Popescu, sfâşiată de durere: Îmi pare rău că nu am putut fi alături de el

Cornel Patrichi a murit! Împreună cu soţia sa, Cornelia Patrichi şi cu Alexandru, fiul lor, s-au stabilit în Italia, unde şi-au deschis propria școală de balet – ”Dance Studio Patrichi”. S-au întors în ţară în 1999 pentru a începe colabrările cu emisiuni de televiziune: ”Vineri seara cu Florin Călinescu” sau „Dansez pentru tine” (din 2012, Pro TV). La emisiunea lui Florin Călinescu, Cornel Patrichi a realizat conceptul şi coregrafia a 88 de balete în 11 luni – „atât cât face un coregraf toată viața”.

Cornel Patrichi a fost decorat pe 23 februarie 2004 cu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către Preşedinţia României.

Întreg colectivul teatrului este alături de familia lui Cornel Patrichi și îi transmite sincere condoleanțe.

Spynews
Calendar Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Data la care se vor afișa primele rezultate
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Stațiunea din România în care prețurile sunt cât se poate de omenești. O ciorbă costă 19 lei, iar berea 7 lei. Turiștii au luat-o cu asalt și au uitat de Mamaia sau Vama Veche
Capital.ro
Lege nouă în România pentru șoferi: Nu mai există alt drum decât la închisoare
Playtech.ro
Loredana Groza, gafă de INFARCT după moartea lui Alain Delon. S-a făcut de râs, imaginea NU mai poate fi ștearsă
DailyBusiness
Cum poți să faci bani mult mai EFICIENT decât metoda tradițională. În 12 luni ai strânge o sumă frumușică
Adevarul
De ce și-au pierdut românii încrederea în medici. „O cultură a non-comunicării și o atitudine grețoasă”
Spynews
Cât de schimbat este Philipp Plein de când Andreea Sasu l-a făcut tată. Este prima dată când face asta public cu unul dintre copii / FOTO
Spynews
Puya, show incendiar în deschiderea concertului lui 50 Cent din București. Publicul a cântat alături de el | VIDEO
Evz.ro
Trei zodii care înșală cel mai des. Fugi cât poți de ele
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Aventurile lui Nicușor în vacanța mare. IMAGINI DEMENȚIALE cu Șeful Bucureștiului: s-a băgat în colăcel și a făcut pluta cumințel
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Superluna albastră poate fi observată pe cerul României pe parcursul acestei zile
Capital.ro
Se dau 5.000 euro de persoană. Noi vouchere în România. Valabil de azi, ora 10:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, susține că bolile psihice sunt „slăbiciuni” legate de păcatele părinților
MediaFlux
SCANDAL ÎN SUA! Lovitură pentru TRUMP de la KAMALA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...