Moartea fulgerătoare a lui Corneliu Vadim Tudor a luat prin surprindere pe toată lumea. Familia „Tribunului” face acum pregătiri pentru funeralii. Marţi dimineaţă, fiica cea mare a regretatului poet a mers la morga Spitalului Militar din Capitală pentru a ridica trupul neînsufleţit.
Sicriul lui Corneliu Vadim Tudor va fi depus în primă fază la Biserica Sfântul Gheorghe nou, potrivit lui Marius Marinescu, un apropiat al regretatului poet.
Familia intenţionează să depună sicriul într-un loc în care cât mai multă lume să poată veni să-i aducă „Tribunului” un ultim omagiu. În acest moment, una dintre variante este foaierul Ateneului Român, însă şansele sunt mici întrucât acolo se desfăşoară în aceste zile Festivalul Internaţional „George Enescu”. Marius Marinescu a declarat, la România TV, că alte variante sunt foaierul Operei Naţionale Bucureşti, dar şi Senatul României. Conducerea Senatului va decide în următoarele ore dacă va accepta solicitarea privind depunerea trupului lui Corneliu Vadim Tudor într-una din sălile instituţiei.
Un alt semn de întrebare legat de înmormântarea lui Corneliu Vadim Tudor vizează onorurile militare de care acesta ar avea sau nu dreptul să beneficieze. Ministerul Apărării a cerut Palatului Cotroceni un răspuns oficial legat de faptul dacă Vadim Tudor mai avea sau nu decoraţie de la preşedinte. Deocamdată, nici Palatul Cotroceni nu a putut oferi un răspuns. Asta pentru că Traian Băsescu i-a retras decoraţia primită de Vadim de la Ion Iliescu, însă Tribunul a contestat decizia în instanţă.
Între timp, la casa din Cotroceni a lui Corneliu Vadim Tudor au început să sosească apropiaţi ai familiei poetului, dar şi simpatizanţi ai acestuia, care au adus flori şi lumânări la poarta reşedinţei fostului politician.
Corneliu Vadim Tudor, mărturie emoţionantă înainte de a intra în direct la România TV: „Era supărat”
Corneliu Vadim Tudor a murit la 65 de ani. Vadim Tudor a publicat „Ultima cafea” pe Facebook, pe 7 septembrie, la ora 21:23, precizând că a scris poezia în noaptea de duminică spre luni.
Hai, Moarte, să bem o cafea
Ţi-o fac cu caimac, aromată
Mai leapădă-ţi coasa cea grea
Şi mantia asta ciudată.
Te rog să iei loc în fotoliu
Nu mă supără dacă fumezi
După cine eşti, Moarte, în doliu?
De ce tot suspini şi oftezi?
E foarte fierbinte cafeaua
Nu te grăbi, că te frigi
Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua
Dacă eu am să mor, ce câştigi?
Ai venit să mă iei în persoană
Prea mare onoare îmi faci
Din toată specia asta umană
Numai pe mine mă placi?
Starea lui Corneliu Vadim Tudor s-a agravat după ce a fost internat, luni dimineaţă, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, a suferit un infarct şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale. La câteva ore după intervenţia chirurgicală, Corneliu Vadim Tudor a decedat, potrivit unor surse medicale.
Citeşte şi Corneliu Vadim Tudor A MURIT
Fostul senator Marius Marinescu a confirmat decesul lui Corneliu Vadim Tudor.
Corneliu Vadim Tudor postase pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva ore, un text despre un concert la care a asistat în weekend.
Fostul europarlamentar Corneliu Vadim Tudor a mai fost internat, în martie 2013, la secţia de cardiologie a Spitalului Militar din Capitală.
Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. Este fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.
Citeşte şi CORNELIU VADIM TUDOR, poezie CUTREMURĂTOARE înainte de moarte: „Ultima cafea”