Cornulețe cu gem, rețeta Ginei Bradea. Cunoscuta bucătăreasă a explicat pas cu pas cum reușește să obțină cornulețe fragede și gustoase de fiecare dată. Gina Bradea are un mic secret, pe care l-a dezvăluit și urmăritorilor săi.
Ingredientele folosite de celebrul blogger culinar sunt următoarele: 100 g untură, 100 g smântână groasă sau mascarpone, un plic de zahăr vanilat, un praf de sare, un gălbenuș de ou, 200 de grame de făină, un borcan de gem de prune și nucă măcinată.
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului adăugăm într-un bol mare untura, smântână sau mascarpone, zahăr vanilat și sare, după care se adaugă un gălbenuș de ou și făină, apoi începem să frământăm aluatul. După ce l-am frământat bine, se lasă aluatul la frigider timp de aproximativ o oră.
Între timp, ne putem ocupa de umplutură. Punem gemul de prune într-un castron, adăugăm nuca măcinată și amestecăm bine.
”In gemul de prune adaugam nuca macinata, sa fie mai gros. Se poate folosi orice gem aveti. Eu am folosit gem de prune in care am bagat blenderul, ca sa fie o pasta mai fina. Se mai pot folosi si alte umpluturi, dupa dorinta: rahat, visine confiate sau congelate, nuca, nutella…”, scrie Gina Bradea pe blogul său.
După ce am scos aluatul de la frigider, presărăm un pic de făină pe masa de lucru, după care tăiem aluatul în patru bucăți si framantam usor in mana fiecare dintre bucati. Întindem apoi aluatul în forma dreptunghiulara si intindem din nou, cat mai lung.
”Taiem bucatile de aluat, apoi punem umplutura. Eu am pus-o intr-un pos, pentru a putea-o pune mai usor. Daca doriti puteti sa o puneti si cu lingurita. Punem gem pe margine si apoi rulam.
Am obtinut 35 de cornulete tigarete, le punem in tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt. Le puteti face mai subtiri si obtineti mai multe. Eu nu am avut rabdare.
Punem tava in cuptor, la o temperatura de 180 de grade Celsius, foc sus-jos, la cuptoarele electrice. Le lasam sa se coaca pana se rumenesc usor. Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se racoreasca 10-15 minute, apoi le tavalim prin zahar vanilat, cu grija pentru ca sunt extrem de fragede si se pot sfarama.
Am obtinut 800 de grame de cornulete fragede, cu umplutura generoasa de nuca si gem. Se pot pastra si timp de o luna, in cutii de tabla sau carton, captusite cu hartie de copt.
Asta este totul, reteta noastra este gata”, mai mai povestit Gina Bradea.