Prin urmare, începând de la miezul nopții, respectiv 18 martie, ora 00:01, este interzisă intrarea în Canada a tututor străinilor, cu câteva mici excepții. Mai exact, cetățenii Statelor Unite ale Americii și diplomații nu sunt vizați de această măsură,însă trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.
În ceea ce privește revenirea în țară a cetățenilor canadieni, premierul a declarat faptul că cei care sunt testați pozitiv sau prezintă simptome ale infecătorii cu coronavirus, nu se vor putea urca în avione spre Canada.
De asemenea, transportatorii aerieni au obligația să facp teste tuturor pasagerilor înainte de îmbarcare, dar și interzicerea accesului la bord a suspecților de COVID-19.
Citește si: Vaccin CORONAVIRUS. Canada testează primul vaccin împotriva virusului COVID-19
În Canada vor rămâne deschise doar patru aeroporturi pentru zborurile internaționale: Montreal, Toronto, Vacouver și Calgary.
Justin Trudeau a recomandat tuturor cetățenilor canadieni și rezidenților permanenți canadieni aflați în străinătate și care nu prezintă simptome să revină de urgență în Canada, cât frontierele nu sunt închise complet.
De asemenea, ministrul spaniol de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a anunţat că Spania va închide luni la miezul nopții frontierelor sale terestre, pentru a „limita răspândirea coronavirusului”.
Astfel, intrarea pe cale terestră în Spania, țară plasată în stare de alertă începând de sâmbătă, nu va mai fi permisă decât cetățenilor spanioli, rezidenților în această țară, personalului diplomatic acreditat și persoanelor care pot justifica „motive de forță majoră”.
Spania a ajuns a doua ţară din Europa grav afectată de coronavirus, după Italia. Autorităţile au anunţat că luni la prânz se înregistrau 9.191 de persoane infectate, dintre care mai bine jumătate în Madrid. 309 persoane au murit, în timp ce 540 au fost declarate vindecate.