Coronavirus în România. Purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara a declarat faptul că nu mai sunt locuri la secțiile ATI din județ. Cele care se eliberează sunt ocupate imediat de către un alt pacient care se află în așteptatea unui pat.
Citește și: Raed Arafat cere carantină la Alba Iulia: Situaţia este aproape la fel de gravă ca în Sibiu
„Nu mai sunt locuri la secţiile de ATI. Locurile care se eliberează se ocupă imediat de către un alt pacient care este în aşteptarea unui pat la ATI. Nu rămân libere nici măcar o oră”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Delia Băda.
Coronavirus în România. În secțiile ATI din Hunedoara sunt organizate 21 de paturi, nouă locuri sunt la Spitalul Județean de Urgență Deva, șapte paturi sunt prevăzute la Spitalul Municipal din Hunedoara, trei la Spitalul Orășenesc din Hațeg și două paturi la secția ATI a Spitalului Municipal din Lupeni.
În județ erau active, vineri, 20 de focare de COVID, dintre care 333 de persoane confirmate pozitiv. Dintre acestea, 48 sunt angajaţi ai Spitalului Municipal din Hunedoara, de la secţiile de Cronici, UPU, Interne şi ATI. De asemenea, 49 de persoane au fost testate pozitiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi trei – la spitalul din Orăştie.
În județul Hunedoara a fost calculată la o valoare de 3,18 la o mie de locuitori. În ultimele 14 zile au fost consemnate 2.812 persoane infectate cu COVID, dintre care 364 au fost internate și 1.090 în izolare.
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri un nou bilanţ tragic ila câteva ore după şedinţa de Guvern, la finalul căreia Raed Arafat a anunţat că s-a adoptat Hotărârea care prevede prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 14 noiembrie.
Bilanţ coronavirus 13 noiembrie. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 9.489 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 174 de decese, iar la ATI sunt internaţi 1.149 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în Bucureşti de 5,07. Sibiul are indicator în valoare de 7,78, iar Clujul – 7,3.