Coronavirusul, letal pentru micile afaceri româneşti VIDEO

Pandemia de coronavirus loveşte nimicitor şi micile afaceri. Săli de sport, ateliere auto, mici agenţii de turism - nu e afacere care să nu fi fost afectată. Unii dintre patroni au pus deja lacătul la uşă, alţii se zbat să-şi ţină angajaţii şi aşteaptă ajutor de la autorităţi. Un reportaj România TV.
Romania TV
22 mart. 2020, 07:00
Coronavirusul, letal pentru micile afaceri româneşti VIDEO

Alexandru Ivaşcu este administratorul unei săli de fitness din Drobeta Turnu Severin. Odată cu pandemia de coronavirus, el a schimbat complet regulile în sală pentru puţinii clienţi care încă mai vin să facă sport.

„Daca îi mai treceam cu vederea la încălţăminte, acum nu intri in sala, te schimbi la usa. E un covor cu solutie pe el, te-ai sters pe picioare, vrei nu vrei întinzi mâinile şi ti-am dat cu dezinfectant pe mâini”, spus Alexandru. 

Din această afacere de familie trăiesc 4 persoane. Alexandru spune însă că este aproape de momentul în care va pune lacătul la uşă.

„Nu văd nicio măsură concretă din partea autoritatilor. Nici la credite, nici la autoritati, la absolut nimic. Este foarte greu. Nu stiu ce vom face, dar pana autoritatile ne vor pune lacatul pe usa, noi incercam sa supravietuim”, spune Alexandru.

 

O altă afacere, altă problemă. Lugi Brandudescu este administratorul unei firme în domeniul auto. A decis să închidă totul pentru cel puţin două săptămâni şi să-şi trimită angajaţii acasă.

„A trebuit sa ne intelegem cu angajatii, ei sunt cei care sufera alaturi de noi. Dacă noi nu facem incasari nici pe ei nu putem sa-i platim. A mai fost o problema legata de chiria spatiului la fel, discutam. Acum urmeaza sa discutam cu cei de la leasing”, spune afaceristul.

 

Cea mai grea lovitură a fost primită însă de agenţiile de turism. Numărul celor care le mai calcă pragul pentru a cumpăra o vacanţă este aproape inexistent, iar cei care întreabă de anularea biletelor sunt tot mai mulţi.

„Turiştii sunt foarte speriaţi. Avem o perioada cu cereri foarte multe depuse pentru retragere din excursiile pe care si le-au cumparat din timp”, spune Octavian Goga, directorul unei agenţii de turism.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că sejururile pot fi reprogramate sau oamenii pot primi banii înapoi.

 

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Se dau 5000 de lei GRATIS pentru o categorie de români!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Ridicarea controalelor la frontierele terestre ale României, obiectiv prioritar, declară Klaus Iohannis
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!