Coronavirusul se poate răspândi prin aer. Avertismentul experţilor din SUA: „Poate infecta oamenii la o distanţă mai mare de 2 metri”

Noul coronavirus poate fi răspândit pe calea aerului, au avertizat specialiştii Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite. Acest lucru confirmă opiniile mai multor oameni de ştiinţă care pledează de mai multe luni pentru o mai bună conştientizare a acestui risc.
Romania TV
06 oct. 2020, 06:47
Coronavirusul se poate răspândi prin aer. Avertismentul experţilor din SUA:

Specialiştii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite au adăugat luni în mod oficial calea aerului pe lista modurilor posibile de răspândire a noului coronavirus, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

CDC şi-a actualizat recomandările sanitare pe site-ul său.

„Anumite infecţii pot fi transmise printr-o expunere la virusul prezent în micile picături şi particule care pot să rămână suspendate în aer tip de minute sau de ore. Aceste virusuri pot fi capabile să îi infecteze pe oamenii care se află la o distanţă mai mică de aproximativ doi metri în raport cu persoana infectată sau după plecarea din zonă a acelei persoane”, au explicat specialiştii americani.

Ce boli se transmit pe calea aerului

Rujeola, varicela şi tuberculoza se transmit la rândul lor pe calea aerului.

Specialiştii din cadrul CDC susţin că picăturile respiratorii de diverse mărimi, expulzate în proximitatea unei persoane infectate, atunci când aceasta tuşeşte, strănută, cântă, vorbeşte şi respiră, sunt principala cale de contaminare cu noul coronavirus.

Actualizarea CDC, realizată la 10 luni de la debutul pandemiei, consacră validitatea mai multor studii despre noul coronavirus. Deşi nu este la fel de contagios ca rujeola, virusul SARS-CoV-2 poate fi transmis la o distanţă de peste doi metri. Această ipoteză a fost iniţial neglijată de CDC şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în momentul apariţiei noului coronavirus.

Cum pot fi prevenite infectările cu noul coronavirus

Experţii CDC susţin că este importantă aerisirea spaţiilor închise pentru a preveni contaminările. În schimb, infectarea prin intermediul unei suprafeţe contaminate „nu este considerată o formă comună de răspândire a maladiei COVID-19”, au precizat specialiştii americani.

Chiar şi în aceste condiţii, precauţiile rămân neschimbate: distanţare fizică, purtarea măştii sanitare, spălatul mâinilor, evitarea spaţiilor închise aglomerate şi izolarea persoanelor bolnave.

Potrivit sursei ciate, mai mulţi cercetători americani au făcut presiune pentru a fi actualizate dispoziţiile sanitare oficiale, bazate pe o distincţie învechită între picăturile respiratorii şi aerosoli, ce datează din anii 1930.

„Virusurile din aerosoli pot să rămână suspendate în aer timp de multe secunde şi chiar ore, precum fumul, şi pot fi inhalate”, au scris luni câţiva experţi de la Universitatea California din Maryland şi de la Virginia Tech într-o declaraţie comună.

DOCUMENT. Avem lista completă a restricţiilor adoptate luni seară

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Când să pornești aerul condiționat la mașină ca să fie eficient și să nu consume carburant mult. Puține persoane cunosc acest detaliu
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Noi reguli pentru românii care accesează acest program. Care sunt actele obligatorii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care ar fi fost, de fapt, cauza decesului lui Sorin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo. Totul ar fi pornit de la bacterie luată la piscină
Capital.ro
UNGURII vor banii românilor. Ungaria face o mutare istorică în 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu la București
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!