Potrivit Agenţiei Basilica, în concert vor evolua soliştii Andreea Diana Blidariu şi Bogdan Mare, iar la pian va fi prezent Cristian Paraschiv, scrie Agerpres.
Pe perioada desfăşurării concertului, care are loc în cadrul stagiunii de concerte a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, în holul Ateneului va fi deschisă o expoziţie cu vânzare de CD-uri ale celor două coruri.
Corul „Symbol” al Patriarhiei Române a fost înfiinţat în urmă cu 21 de ani, la data de 18 septembrie 1990, de părintele diacon profesor Jean Lupu, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, aducând o notă de unicitate în peisajul muzicii corale româneşti.
Obiectivele precizate în statutul corului sunt acelea de a populariza, cu predilecţie, creaţia naţională, laică şi religioasă, precum şi de a contribui la înălţarea spirituală a auditorului şi la retuşarea imaginii despre copiii României.
De-a lungul anilor, celebrul ansamblu coral a reunit peste 500 de membri, cu toţii „solfegişti şi cu credinţă în Dumnezeu”, abordând un repertoriu variat şi susţinând o seamă de concerte în ţară – pe scenele Sălii Palatului, Radiodifuziunii Române, Ateneului Român, Operei Naţionale, Universităţii Naţionale de Muzică, Palatului Parlamentului, Palatului Cotroceni, Uniunii Compozitorilor, diferitelor universităţi – dar şi peste hotare.
Apariţia corului bărbătesc al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Bucureşti este strâns legată de însăşi existenţa acestei instituţii de prestigiu a învăţământului teologic din ţara noastră.
Pe parcursul îndelungatei sale activităţi, repertoriul corului cunoaşte o amplă diversificare atât în domeniul muzical-religios, cât şi în cel de factură laică, încă de la înfiinţarea sa, beneficiind de experienţa muzicală a unor profesori valoroşi, care s-au dovedit nu doar reputaţi muzicieni, ci şi iscusiţi pedagogi care au îmbinat arta cântului bisericesc cu trăirea duhovnicească şi cu educarea cultural-teologică a viitorilor slujitori ai altarului.
În prezent, formaţia îşi desfăşoară activitatea sub îndrumarea părinţilor profesori Marian Colţan, Răzvan-Constantin Ştefan şi a profesorului Nicuşor-Laurenţiu Constantin, care continuă bogata tradiţie preluată de la înaintaşii lor la catedră şi valorifică tezaurul muzical românesc şi universal, străduindu-se să-i confere noi valenţe interpretative.
Valorificând excelentele condiţii oferite de studioul de înregistrări al seminarului a fost realizat în anul 2009 un prim CD al corului seminarului din Bucureşti, ocazie cu care formaţia a primit, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, numele „Cantate Domino”.
Repertoriul corului cunoaşte o bogată diversificare, cuprinzând numeroase compoziţii religioase (lucrări de factură modală, clasică şi romantică) din cultura muzicală, românească şi universală, punând astfel în valoare prin interpretarea sa atât valenţa interpretativă, cât şi diversitatea patrimoniului cultural-muzical românesc şi universal.