Coşmarul prin care a trecut o tânără din Cluj pentru a-şi salva bunica infectată cu COVID: „M-a sunat să-şi ia rămas bun”

O tânără din Cluj a povestit experienţa grea prin care a trecut după ce bunica ei a fost confirmată cu coronavirus. Tânăra a făcut eforturi disperate pentru a se asigura că bunica e îngrijită aşa cum are nevoie.
Romania TV
05 oct. 2020, 10:34
Coşmarul prin care a trecut o tânără din Cluj pentru a-şi salva bunica infectată cu COVID:

Femeia de 77 de ani a fost internată la Dej şi la Cluj, dar starea ei s-a înrăutăţit şi a fost nevoie să fie internată la ATI. Din nefericire, nu au mai fost locuri la Terapie Intensivă, aşa că a fost transferată în judeţul Bistriţa.

Tânăra a mai povestit că bunica ei, aflată pe patul de spital, a sunat-o să îşi ia rămas bun, crezând că nu mai era nicio şansă să supravieţuiască.

„Bunica mea este grav bolnavă… Și nu doar ea… Și România noastră e grav bolnavă! Sunt revoltată, epuizată și întristată. Bunica ne-a sunat să-și ia rămas bun… Nu doresc la nimeni”, a scris ea, într-un mesaj postat pe Facebook.

„În Clujul nostru nu mai există locuri, deși la televizor s-a zis că sunt echipați, sunt multe locuri, totul în regulă. Ca urmare, noi, cei din familie, ne-am unit și am dat telefoane peste tot, în toate orașele, la toate spitalele să găsim noi un loc pe secția de COVID. Deci NOI să găsim un loc la spital, deși, logic vorbind, nu ar fi fost treaba noastră. Dar dacă doctorii au zis: „Nu avem loc, asta este, nu avem ce face…”, a mai povestit tânăra.

Bătrânei i s-a găsit un pat la spitalul din Cluj, în cele din urmă, însă situaţia ei s-a agravat şi a avut nevoie să ajungă la ATI. Medicii au spus că nu mai sunt locuri, iar bătrâna a fost dusă în judeţul Bistriţa.

”Cei din Bistrița au luat legătura cu noi spunând că au făcut cerere la DSP pentru plasmă, dar dacă am găsi și noi donatori ar fi și mai rapidă intervenția. Ne-am apucat iar de dat telefoane, deoarece niciunul din noi nu am avut virusul și nu am fi compatibili pentru asta… Am găsit chiar patru donatori, oameni minunați, care sunt dispuși să ajute străini, dar nu am rezolvat nimic!”, a spus nepoata bătrânei.

În cele din urmă, medicii din Bistriţa au reuşit să transfere plasmă pentru bătrână din Bucureşti.

Ce spun directorii DSP

Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a mărturisit pentru Libertatea că, într-adevăr, sunt probleme cu locurile la ATI şi a spus că ar trebui deschis încă un spital suport COVID.

În Bistrița nu sunt multe locuri disponibile pentru bolnavii de Covid, a declarat șefa DSP Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu: opt locuri disponibile din totalul de 20 la ATI și alte 100 în spital. ”Mai avem câteva locuri libere, dar le mai ţinem pentru cazuri care au evoluţie imprevizibilă”, a încheiat aceasta.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'