Cosmin Contra: „Contractul meu expiră în decembrie. Sunt la dispoziţia FRF”

Selecţionerul Cosmin Contra a recunoscut că meciul România - Suedia, scor 0-2, este cel mai slab din mandatul lui la echipa naţională. Cel mai probabil, el va părăsi prima reprezentativă după meciul cu Spania, ultimul din preliminarii.
Filip Stan
15 nov. 2019, 22:19
Cosmin Contra:

„Suedia a fost superioară din toate punctele de vedere, băieţii au încercat, dar din păcate astăzi nu au putut, pentru că au avut în faţă o echipă foarte solidă din toate punctele de vedere. Cred că acest meci este cel mai slab din mandatul meu. Sunt la dispoziţia federaţiei, pentru că înţelegerea mea expiră în decembrie. Mai este un meci luni, în Spania, şi după aia vom vedea ce se va întâmpla, dar în principiu contractul meu expiră după acest meci”, a declarat Contra, la Pro X. 

Reprezentativa României a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), de Suedia, în etapa a IX-a, penultima, a Grupei F a preliminariilor Euro-2020. „Tricolorii” au ratat calificarea din preliminarii, dar mai au o şansă din play-off-ul Ligii Naţiunilor, în martie 2020, de a participa la turneul final, la care şi România organizează meciuri. Din Grupa F se califică Spania şi Suedia.

Au marcat: Berg ’18, Quaison ’34.

Echipa României a avut puţine şanse de a marca şi a înregistrat cea mai slabă evoluţie din aceste preliminarii, chiar din mandatul selecţionerului Cosmin Contra, fiind dominată autoritar de Suedia, care a ratat şi alte ocazii de a înscrie. Angajat din septembrie 2017, Contra mai are contract cu FRF până la finalul acestui an.

În acest meci a debutat Vasile Mogoş (Cremonese), 27 de ani, el fiind depăşit uşor de Frosberg, care a centrat la primul gol.

În celelalte meciuri ale grupei, disputate vineri, Spania – Malta, scor 7-0, şi Norvegia – Insulele Feroe, scor 4-0.

Cu o etapă înaintea finalului preliminariilor, clasamentul Grupei F este următorul: Spania, 23 de puncte, Suedia, 18 puncte, România, 14 puncte, Norvegia, 14 puncte, Insulele Feroe, trei puncte, Malta, trei puncte.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc luni, de la ora 21.45, după următorul program:

Spania – România;

Suedia – Insulele Feroe;

Malta – Norvegia.

Stanciu: În teren toţi ne-am simţit neputincioşi. Mi-aş dori să rămână Contra, dar nu e decizia noastră

Nicolae Stanciu a declarat, vineri seară, după meciul României cu Suedia, scor 0-2, că el şi colegii săi din echipa naţională s-au simţit neputincioşi în faţa suedezilor. 

„Suntem trişti, dezamăgiţi că n-am putut să ne bucurăm în primul rând fanii, dar în teren cred că nu numai eu, toţi ne-am simţit neputincioşi. Nu ştiu dacă am avut o ocazie clară de gol. Cred că şi din afară s-a văzut că au câştigat meciul uşor. Cred că ne-a lipsit agresivitatea, un pressing mult mai avansat, dar nu ştiu dacă mai e ceva de făcut pentru meciul cu Spania sau de analizat. Este bine că mai avem Liga Naţiunilor şi să vedem ce putem scoate de acolo. Din teren m-am simţit neputincios, la fel ca şi colegii mei. Lumea poate să zică ce vrea, e dreptul lor să critice. Vom vedea ce va fi pe viitor”, a spus Stanciu la Pro TV.

Întrebat dacă este cazul unei schimbări de selecţioner, el a răspuns: “Nu e treaba mea, din ce am citit în presă dânsului îi expiră contractul în decembrie. Nu ştiu ce va fi. Nu sunt eu vestiarul, mi-aş dori să rămână, dar nu e decizia noastră şi habar n-am părerile celorlalţi colegi. Sunt foarte dezamăgit şi trist în momentul de faţă”.

Ianis Hagi: Suntem dezamăgiţi, aşa a fost să fie scrisă istoria din seara asta. Dar mai avem o şansă din Liga Naţiunilor şi trebuie să profităm

Mijlocaşul Ianis Hagi a declarat, vineri seară, că jucătorii din naţionala României sunt dezamăgiţi după eşecul cu Suedia, scor 0-2, din preliminariile CE, dar a subliniat că „tricolorii” trebuie să profite de şansa din Liga Naţiunilor pentru a se califica la turneul din vara viitoare. 

„Suntem dezamăgiţi, aşa a fost să fie scrisă istoria din seara asta. Dar mai avem o şansă din Liga Naţiunilor şi trebuie să profităm. Este puţin enervant să-i vezi pe suedezi că se bucură acasă la tine, dar nu avem ce face. Mergem să terminăm calificările cu un rezultat bun în Spania. Am pierdut prima şansă, o mai avem pe a doua şi trebuie să găsim soluţia perfectă să profităm. Simt că ne-a lipsit ceva…avem calitatea de a face diferenţa, dar nu ştiu, sunt supărat, nu-mi găsesc cuvintele”, a declarat Ianis Hagi la Pro TV.

Reprezentativa României a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), de Suedia, în etapa a IX-a, penultima, a Grupei F a preliminariilor Euro-2020. „Tricolorii” au ratat calificarea din preliminarii, dar mai au o şansă din Liga Naţiunilor, în martie 2020, de a participa la turneul final, la care şi România organizează meciuri. Din Grupa F se califică Spania şi Suedia.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
În ce zi, ce oraș și cu cine joacă România după calificarea din grupe. Program complet optimi EURO 2024
Capital.ro
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Gabi Bădălău a spus tot! Cum a prins-o pe Bianca Drăguşanu cu altul: 'Mi-a recunoscut'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Ce studii are, de fapt, Kate Middleton! Sunt mai înalte chiar și decât cele ale Prințesei Diana! Prințesa de Wales a învățat în școli de mare calibru
Capital.ro
Decizie azi, 26 iunie, pentru românii cu telefoane mobile. Nu mai scapă nimeni
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
România și Slovacia remizează și avansează în optimile Campionatului European
MediaFlux
VIRUSUL MORTAL care AMENINȚĂ OMENIREA! Este cea mai periculoasă tulpină
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?