Costel Gâlcă, după RIO AVE – STEAUA 2-2: „Terenul a fost greu, vânt, ploaie…”

Rio Ave şi Steaua Bucureşti au terminat la egalitate, 2-2 (1-0), joi seara, pe stadionul ''Rio Ave'' din Vila do Conde, într-un meci din Grupa J a competiţiei de fotbal Europa League. 
Filip Stan
06 nov. 2014, 22:24
Costel Gâlcă, după RIO AVE - STEAUA 2-2:

RIO AVE – STEAUA 2-2: Costel Gâlcă a dat vina pe terenul de joc şi s-a plâns de absenţele din lot pe care le va avea la meciul decisiv cu Aalborg. „Terenul ne-a dezavantajat, se rupea, a fost şi vânt şi ploaie! Am primit goluri din fază fixă, pe care le-am făcut cadou. Penalty.ul a fost prea uşor acordat. Ne-a fost foarte greu! Jucătorii au alunecat. Chiar şi aşa, ar fi trebuit să câştigăm jocul cu Rio Ave. În prima repriză nu am deschis deloc jocul pe margini. La Aalborg trebuie să câştigăm, va fi greu, Szukala şi Prepeliţă ne vor lipsi! Filip e un jucător inteligent care se adaptează foarte bine. A jucat şi fundaş central foarte bine! Accidentarea lui Rusescu ne condiţionează, dar trebuie şi sper să ne calificăm.” 

RIO AVE – STEAUA 2-2. Steaua a smuls, cu şansă, un punct în Portugalia, după ce a fost condusă de două ori. Diego Lopes a marcat ambele goluri ale gazdelor (35, 77 – penalty), în timp ce pentru roş-albaştri au înscris Claudiu Keşeru (minutul 60), din foarfecă, şi Lucian Filip, în prelungirile partidei (90+4). 

Steaua a evoluat destul de lent şi previzibil, dar a condus ostilităţile în Portugalia, prima situaţie notabilă venind în minutul 7, când Chipciu a tras mult peste poartă. Tănase a avut şi el o bună oportunitate (16), dar şutul de la circa 20 de metri s-a dus pe lângă ţintă. Steaua a beneficiat de o lovitură liberă periculoasă, de la 18 metri, însă Sânmărtean a trimis peste poartă (20). 

Campioana a avut în continuare o posesie bună, dar acţiunile s-au încheiat în preajma porţii adverse, steliştii precipitându-se în momentul ultimei pase sau al finalizării. 

Rio Ave a deschis scorul în urma unei faze fixe, o lovitură liberă uşor acordată de arbitrul polonez Borski: Ukra a centrat în faţa porţii, iar Diego Lopes, nemarcat, a trimis în plasă (34), 1-0. 

Până la pauză, Steaua şi-a mai creat o situaţie cu potenţial, însă centrarea lui Tănase a fost stricată de Keşeru, care nu l-a văzut pe Papp, mai bine plasat în spatele său. 

Keşeru a egalat în minutul 60, din foarfecă, la centrarea perfectă a lui Filip: 1-1. 

Ukra a avut o ocazie bună de gol în minutul 64, după o eroare a lui Filip, însă extrema lusitană a şutat peste poartă. Ukra (68) a mai tras o dată pe lângă poartă. Apoi, Arlauskis (70) a fost la post la şutul slab al lui Diego Lopes. 

Steaua a făcut un pas înapoi şi gazdele au reuşit să treacă din nou în avantaj, prin golul marcat de Diego Lopes (77), dintr-un penalty acordat după un fault al lui Papp asupra lui Tarantini: 2-1. 

Formaţia din Ghencea nu a reuşit să creeze pericol la poarta lui Ederson până spre final, pe o vreme potrivnică, vânt şi ploaie, când Keşeru a scos o lovitură liberă la marginea careului advers. Atacantul Stelei a executat în zid, mingea a ajuns la Szukala, acesta a centrat pe spate în careu, mingea a ajuns în cele din urmă la Filip, care a trimis din şapte metri în poarta echipei Rio Ave, aducând un punct Stelei: 2-2 (90+4).

În urmă cu patru ani, arbitrul Borski prelungea nejustificat partida dintre Steaua şi Napoli, iar italienii egalau (3-3) în minutul al cincilea al timpului adiţional. 

Filip a adus un punct important Stelei (asist şi gol), într-un meci mai dificil decât se spera, iar campioana României nu va avea două piese pe bază, Prepeliţă, Szukala, ambii suspendaţi pentru meciul cu Aalborg, din 27 noiembrie, care poate fi decisiv pentru soarta calificării în şaisprezecimile de finală ale competiţiei. 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!