Datorită unor noi acte normative date recent publicităţii, serviciile aferente stocării de culele stem din cordonul ombilican în SUA vor fi recunoscute drept cheltuieli medicale deductible. Astfel, familiile care vor decide recoltarea de celule stem la naşterea copiilor lor vor plăti taxe mai mici la stat.
Cât costă recoltarea de celule stem şi stocarea lor în România
Sangele cordonului ombilical contine celule stem unice, care pot fi recoltate imediat dupa nastere. In ultimii 25 de ani, acest tip de celule a fost folosit in peste 30.000 de transplaturi in intreaga lume, contribuind la tratarea a aproximativ 80 de boli, intalnite atat in cazul adultilor, cat si in cel al copiilor.
Citeşte şi Celulele stem pot încetini evoluţia bolilor Alzheimer şi Parkinson
„Celulele stem recoltate din cordon ombilical la nastere reprezinta un pas important in viitorul Medicinei Regenerative. Pe langa tratamentele pentru varii forme de anemie, leucemie si anumite tipuri de cancer, in intreaga lume, la momentul actual, se efectueaza studii clinice menite sa analizeze eficienta celulelor stem recoltate la nastere in tratarea autismului, paraliziei cerebrale, traumatismelor cerebrale/craniene si a accidentelor vasculare cerebrale la copii. In calitate de cele mai importante companii furnizoare de servicii de banking de celule stem din Romania, membrii ARBACS sunt determinati sa faca tot posibilul pentru a creste notorietatea potentialului celulelor stem recoltate la nastere, in vederea imbunatatirii calitatii vietii tuturor familiilor. Noul act normativ din SUA, care presupune deducerea cheltuielilor aferente recoltarii celulelor stem la nastere, este un model demn de urmat in toate tarile din lume”, a declarat dr. Bogdan Ivanescu, presedinte ARBACS.
Citeşte şi Cercetătorii au creat un creier în miniatură cu ajutorul celulelor stem
Uniunea Europeana contribuie la finantarea cercetarilor in domeniul celulelor stem, fondurile fiind directionate catre fiecare destinatie, odata ce activitatea in cauza este verificata si considerata etica. Printre tarile europene unde cercetarile in domeniul celulelor stem sunt cel mai incurajate se numara, Marea Britanie, Suedia si Belgia.